top of page

‘Ondersteunen en ontbolsteren’ is de kernboodschap voor onze cliënten en onze medewerkers

Open plaatsen

 

Hieronder kan je de open plaatsen terugvinden binnen vzw De Bolster.
Klik gerust door om meer informatie te ontvangen betreffende de specifieke open plaats.

 

“De begeleiding van de cliënt is warm en professioneel” – 98 %
 - Tevredenheidsbevraging wettelijk vertegenwoordigers 2022

292075621_5300844986662298_8045686425821244259_n.jpg

Woonondersteuning

Kluisbergen

Wij bieden dag- en woonondersteuning aan volwassenen met een verstandelijke beperking. De cliënten wonen samen met 8 à 11 cliënten in een huis, waarbij doordacht wordt omgesprongen met de nodige balans tussen groepsmomenten en individuele momenten, op maat van de aanwezige problematiek(en). We kunnen ondersteuning bieden aan personen met nood aan bijkomende medische ondersteuning, ASS en psychische problemen. 

Dagatelier de kleppe.bmp

NIEUW: Dagatelier De Kleppe

Brakel

Een zinvolle dagbesteding voor (jong)volwassenen met een mentale beperking en/of (vermoeden van) ASS waarbij mens, dier en natuur centraal staan. Op maat en op tempo van elk individu. Met oog voor ieder zijn talenten en krachten, maar ook voor ieder zijn behoeften en noden. Het dagatelier streeft naar het verhogen van de zelfredzaamheid en eigenwaarde van de gasten door middel van een actieve rol op te nemen in het team en de werking.

3.jpg

NIEUW: Studiowonen

Kluisbergen

Op het domein van De Bolster Kluisbergen staan drie studio’s ter beschikking waar personen met een beperking (verstandelijk, autismespectrumstoornis, …) op een zelfstandige manier kunnen wonen. 

RTH.jpg

Begeleid werken

Regio Zuid-Oost-Vlaanderen

We hebben ruimte om enkele cliënten op te starten in begeleid werken binnen de regio van Zuid-Oost-Vlaanderen. Begeleid Werken biedt ondersteuning aan personen die geen betaalde job kunnen uitvoeren omwille van persoons- of maatschappijgebonden beperking. Begeleid Werken biedt deze mensen de kans om toch te gaan werken in het reguliere circuit, op onbezoldigde basis.

Dirk - NAH dagondersteuning.jpg

Dagondersteuning

NAH Ronse

Binnen het dagcentrum kunnen mensen met NAH elke weekdag terecht van 8u30 tot 16u30. Voor de cliënten die woonachtig zijn in de regio Ronse kan vervoer worden georganiseerd. Afhankelijk van de noden en de mogelijkheden van de cliënt kan de begeleiding zowel deeltijds als voltijds worden georganiseerd.

280763459_414638547333966_1869313626453779378_n.jpg

Dagondersteuning RTH en PVB

Verschillende locaties

De activiteitenwaaier van vzw De Bolster is zeer ruim, evolueert voortdurend mee met de nieuwe vragen van cliënten en richt zich naar alle leeftijden. Het aanbod dagbestedingsactiviteiten is verschillend per locatie.

ESS.jpg
© Copyright vzw De Bolster
Collectieve rechten en plichten.jpg
BOLSTRO-Definitief-versie 1-vector-3.png
Flyer Streekmotor23.jpg

31/05/2023

Derde editie Takeaway Zwalm van start!

Op 30 juni, 1 en 2 juli organiseren we onze derde takeaway in Zwalm! Voor het derde jaar op rij organiseren we een takeaway met heerlijke maaltijden die door onze eigen keukenploeg bereid zijn.

Het aanbod bestaat uit verschillende hoofdgerechten, aperitief, bijpassende wijn en een lekker dessert gebakken door de cliënten van ons arbeidscentrum in Gavere.

02/05/2023

Buurten in De Bolster Zwalm: steun ons project!

We dromen van een tuin in Zwalm waarin cliënten én buurtbewoners elkaar kunnen ontmoeten om te sporten, te ontspannen, te spelen en te ontdekken.

Op onze wishlist staat een petanquebaan en rolstoelvriendelijke picknicktafels.

Om dit te realiseren willen we samen 5000 euro verzamelen.

Help jij mee dit project te realiseren? Lees hier meer!

05/06/2023

Buurtfeest Kluisbergen 2023

Op dinsdag 4 juli 2023 organiseren we een buurtfeest in onze vestiging Kluisbergen. Hierbij willen wij graag onze buren in Kluisbergen uitnodigen om samen met ons een iets lekker te eten, te drinken en elkaar beter te leren kennen!

Flyer Voet en Velo (1).jpg
Takeway_1.jpg
Affiche Buurtfeest Kluisbergen 2023.jpg
bottom of page