top of page

Dagondersteuning Zwalm

Dagondersteuning in 'De Boskant'

Cliënten met een ernstig tot diep verstandelijke beperking en eventuele bijkomende medische problemen kunnen terecht in De Boskant te Zwalm voor dagondersteuning.

 

De activiteiten richten zich op drie pijlers:
 

  • Wellness en relaxatie: snoezelen, zwemmen, massage

  • Beweging: dansen, wandelen, fietsen op onze aangepaste fietsen

  • Ontspanning: keuken, spelatelier, muziek, bingo, tuinieren, beleeftv

Dagondersteuning Boskant.png

In het gebouw zijn twee open groepen en twee ruime groepen met een gesloten karakter. Afhankelijk van jouw noden kan jij in één van deze groepen terecht. Je sluit aan bij de huiselijke sfeer van de mensen die in De Boskant wonen.

 

Naast de activiteiten is er ook aandacht voor een warm onthaal, zodat je je welkom kan voelen.
Als je wil, kan je deelnemen aan huishoudelijke activiteiten.


De accommodatie is volledig aangepast voor verzorgingsnoden.
Indien je ondersteuning bij het eten nodig hebt, wordt er voor jou tijd vrijgemaakt zodat je maaltijd rustig verloopt.


Praktisch

Binnen een afgebakende regio is er een ophaaldienst. Zo ben je zeker op tijd voor de activiteiten die tussen 8.30 u en 16.30 u georganiseerd worden. Je komt in een groep van 8 tot 10 cliënten terecht.


De ondersteuning wordt bekostigd via Rechtstreeks Toegankelijke Hulp (RTH) of PersoonsVolgend Budget (PVB).

Dagondersteuning in 'De Beekmeers'
Dagondersteuning Beekmeers

Binnen ons dagcentrum bieden we verschillende activiteiten aan zoals koken, snoezelen, knutselen, multimedia, sport en beweging, …

Welk aanbod we voorzien hangt af van de samenstelling van de groep en de individuele interesses van jou als cliënt. Zo kunnen we ieder zijn talent ten volle benutten en zorgen we voor een dagbesteding op maat. 

 

Daarnaast hechten we belang aan een warm onthaal bij aankomst zodat je jou veilig kan voelen bij ons. Samen overlopen we het aanbod voor die dag zodat het, indien nodig, voorspelbaar voor jou is wat er die dag komt.

Iedere dag kan qua samenstelling van cliënten anders zijn omdat je ook zelf kiest welke dag je wel of niet wenst te komen. Heb je ondersteuning nodig bij bepaalde verzorgingstaken dan ondersteunen we jou doorheen de dag daar waar nodig is.

Het unieke aspect van onze dagondersteuning Beekmeers is dat we in een kleinere groep werken in een aparte ruimte maar daarnaast beroep kunnen doen op alle faciliteiten die aanwezig zijn in onze vestiging te Zwalm. Zo beschikken wij over een volledig ingerichte snoezelruimte, sportzaal, aangepaste elektrische fietsen, een cafetaria, … 

Praktisch

Binnen een afgebakende regio is er een ophaaldienst met eigen chauffeurs en bussen. Zo ben je zeker op tijd voor de dagbestedingsactiviteiten die georganiseerd worden tussen 8.30u en 16.45. Je komt in een kleine groep van maximaal 8 cliënten terecht. De dagondersteuning is gesloten tijdens weekends en feestdagen.


Je geniet beperkte ondersteuning van de ortho-agoge en de sociale dienst van de organisatie.

De ondersteuning wordt bekostigd via Rechtstreeks Toegankelijke Hulp (RTH) of PersoonsVolgend Budget (PVB). De vergoeding per dag wordt betaald via de inkomsten van de cliënt.

 

Interesse?

Zorgvraag.team@vzwdebolster.be

055/33.96.96

bottom of page