top of page
Wonen Boskant.jpg

Vestiging Zwalm

Binnen de vestiging Zwalm kan je terecht voor woonondersteuning, dagondersteuning en/of dagbesteding.

Bekijk hieronder meer informatie
over de verschillende mogelijkheden.

Woonondersteuning

Wonen in 'De Kasteelkant'

 

In De Kasteelkant van De Bolster Zwalm wonen mensen met een verstandelijke beperking en eventuele bijkomende autismespectrumstoornissen of psychische kwetsbaarheid in een groene omgeving.

 

Elk huis heeft een gemeenschappelijke keuken, living en badkamer. Alles is zo ingericht dat jij je er onmiddellijk welkom voelt. Jouw kamer is jouw eigen, individuele stek.
 

Wonen Kasteelkant.png
Wonen Boskant.jpg

Wonen in 'De Boskant'

In De Boskant wonen 32 cliënten, verspreid over 4 huizen. Elk huis heeft een gemeenschappelijke keuken, living en badkamer. Alles is zo ingericht dat jij je er onmiddellijk welkom voelt. Je komt terecht in een comfortabele en toegankelijke context.

De Boskant beschikt over een kleine snoezelruimte en een prikkelarme ruimte. Per huis is er een aanpalend terras om te ontspannen, buiten te eten of activiteiten te doen.

Wonen in 'De Gaverkant'

 

In De Gaverkant wonen 32 cliënten, verspreid over 4 leefgroepen. Elk huis heeft een gemeenschappelijke keuken en living. Het volledige gebouw is rolstoeltoegankelijk. In De Gaverkant voorzien we een specifieke accommodatie, zoals een time-outruimte en versterkte kamers.

Per huis is er een afsloten tuin met terras om te ontspannen, buiten te eten of activiteiten te doen.

Wonen Gaverkant.png

Wenst u meer informatie over woonondersteuning in Zwalm?

Dagondersteuning

Dagondersteuning in 'De Boskant'

Cliënten met een ernstig tot diep verstandelijke beperking en eventuele bijkomende medische problemen kunnen terecht in De Boskant te Zwalm voor dagondersteuning.

In het gebouw zijn twee open groepen en twee ruime groepen met een gesloten karakter. Afhankelijk van jouw noden kan jij in één van deze groepen terecht. Je sluit aan bij de huiselijke sfeer van de mensen die in De Boskant wonen.

Dagondersteuning Boskant.png
Wonen Boskant.jpg

Dagondersteuning in 'De Beekmeers'

Binnen ons dagcentrum bieden we verschillende activiteiten aan zoals koken, snoezelen, knutselen, multimedia, sport en beweging, …

Welk aanbod we voorzien hangt af van de samenstelling van de groep en de individuele interesses van jou als cliënt. Zo kunnen we ieder zijn talent ten volle benutten en zorgen we voor een dagbesteding op maat. 

Wenst u meer informatie over dagondersteuning in Zwalm?

Dagbesteding

Het uitgebreide activiteitenaanbod van De Bolster Zwalm laat je geen tijd om je te vervelen. Samen met jouw netwerk en je begeleiding stel je een dagbestedingspakket samen.

De activiteiten kunnen zowel gericht zijn op actief bezig zijn als passief beleven.

De dagbesteding in Zwalm richt zich zowel tot cliënten die in De Bolster wonen als tot cliënten die nog elke dag naar huis gaan.

 

Er is keuze uit verschillende ateliers: koken, houtbewerking, multimedia, muziek, snoezelen, massage, sporten …

Wonen Kasteelkant.png

Wenst u meer informatie over dagbesteding in Zwalm?

bottom of page