top of page

Woonondersteuning Ronse

Wonen in Ronse

Het kan iedereen zomaar overkomen, het ene moment is er niets aan de hand en het volgende moment is uw leven veranderd. Een ongeluk, een operatie, een herseninfarct: dat kan plots leiden tot een hersenletsel.

Aangezien de hersenen alles aansturen, kunnen de gevolgen daarvan erg divers zijn. Problemen op het vlak van geheugen, concentratie, motoriek, taal en gedrag zijn slechts enkele voorbeelden.

 

In Ronse wonen 14 volwassenen met een niet-aangeboren hersenletsel (NAH) en/of een verstandelijke beperking. Daarnaast is er ook begeleiding aan huis voor enkele cliënten die zelfstandig wonen in de regio Ronse.

Wonen Ronse.jpg

Op de site beschik je over je eigen kamer die je naar jouw smaak kan inrichten. Alle kamers bevinden zich op het gelijkvloers en enkele kamers hebben apart sanitair.

 

Het centrum van Ronse is dichtbij en vlot bereikbaar. De bushalte bevindt zich op wandelafstand, ideaal voor een bezoek aan de stad of een uitstap naar een andere locatie. Dankzij de mooie stadstuin en de serre is het ook op het domein aangenaam vertoeven.

 

Samen met jou wordt een programma van dagactiviteiten op maat uitgewerkt. Een greep uit het aanbod: zwemmen, paardrijden, tekenen, schilderen, muziek, dans, fietsen, wandelen, horecabezoek, houtatelier, spelmateriaal, werken op de computer, boekenclub, koken, …

 

Je kan deelnemen aan verschillende externe uitstappen. Je plant je vakantie of gaat op daguitstap.
Onder begeleiding van een jobcoach kan je ook extern een job uitoefenen. Het begeleidingsteam heeft een ruime expertise over NAH en biedt steeds ondersteuning op jouw maat. Er is vierentwintig uur per dag begeleiding aanwezig.
’s Nachts is er een slapende waak aanwezig.

 

Bovenop dit alles kan je gebruikmaken van ondersteunende faciliteiten als kine, logo, de medische dienst, …
 

Praktisch

De ondersteuning wordt bekostigd via het PersoonsVolgend Budget (PVB).
De vergoeding per dag (woon-en leefkost) wordt betaald via de inkomsten van de cliënt.


Interesse?

Zorgvraag.team@vzwdebolster.be

055/33.96.96

bottom of page