top of page

Woonondersteuning Kluisbergen

Wonen in 'Het Wilgenhof'

In Het Wilgenhof wonen mensen met een verstandelijke beperking en bijkomende lichamelijke beperkingen, medisch complexe zorg, autismespectrumstoornissen, psychische kwetsbaarheid, ….

 

Het Wilgenhof is onderverdeeld in vier huizen, met telkens een gevarieerde groep van acht cliënten. Elk huis heeft een gemeenschappelijke keuken, living, badkamer en doucheruimte. Alles is zo ingericht dat jij je er onmiddellijk thuis voelt.

 

Jouw kamer is jouw eigen, individuele stek.

Wonen Wilgenhof.jpg

Het is aangenaam vertoeven in de gezellige binnentuin van Het Wilgenhof, die voorzien is van een wandel- en fietspad, een prieeltje, schommelbanken, ... In de tuin kan je ontspannen of deelnemen aan tal van activiteiten die er aangeboden worden. Elk huis heeft een ruim terras.

 

Vierentwintig uur per dag krijg je warme en professionele ondersteuning door de woonbegeleiding. Overdag kan je gebruikmaken van het activiteitenaanbod.
’s Nachts zorgt een actieve nachtmedewerker voor jouw welzijn.


Bovenop dit alles kan je ook gebruikmaken van ondersteunende faciliteiten als kine, logo, de medische dienst, … 

 

Praktisch

De ondersteuning wordt bekostigd via het PersoonsVolgend Budget (PVB).
De vergoeding per dag (woon- en leefkost) wordt betaald via het inkomen van de cliënt.

 

Interesse?

Zorgvraag.team@vzwdebolster.be

055/33.96.96

Wonen in 'Scheldemeers'
Wonen Scheldemeers.png

In Scheldemeers wonen mensen met een verstandelijke beperking en bijkomende lichamelijke beperkingen, medisch complexe zorg, autismespectrumstoornissen, psychische kwetsbaarheid, …

 

Scheldemeers is onderverdeeld in drie ruime huizen, met telkens een gevarieerde groep van een tiental cliënten. Elk huis heeft een gemeenschappelijke keuken, living en badkamer. Alles is zo ingericht dat jij je er onmiddellijk thuis voelt. Scheldemeers beschikt over enkele versterkte kamers en een prikkelarme ruimte.

 

De huizen zijn gesloten voor de veiligheid van de cliënten. De inrichting van het volledige gebouw is afgestemd op de noden van minder mobiele personen.

Jouw kamer is jouw eigen, individuele stek met badkamer. De omheinde belevingstuin rondom Scheldemeers is gemeenschappelijk en is uitgerust met een wandel- en fietspad, een trampoline en een rolstoelschommel. Elk huis heeft een eigen terras.

 

Vierentwintig uur per dag krijg je warme en professionele ondersteuning door de woonbegeleiding. Overdag kan je gebruikmaken van het activiteitenaanbod. Enkele lokalen van de dagondersteuning bevinden zich in hetzelfde gebouw.
’s Nachts zorgt een actieve nachtmedewerker voor jouw welzijn.

 

Bovenop dit alles kan je ook gebruikmaken van ondersteunende faciliteiten als kine, logo, de medische dienst, … 

Praktisch

De ondersteuning wordt bekostigd via het PersoonsVolgend Budget (PVB), bij voorkeur B5-B6 en P5.
De vergoeding per dag (woon- en leefkost) wordt betaald via de inkomsten van de cliënt.

 

Interesse?

Zorgvraag.team@vzwdebolster.be

055/33.96.96

Studiowonen

Op het domein van de Bolster Kluisbergen staan drie studio’s ter beschikking waar personen met een beperking (verstandelijk, autismespectrumstoornis, …) op een zelfstandige manier kunnen wonen.

De studio’s zijn gelegen op het domein van de voorziening, maar hebben een aparte ingang. Ze bevinden zich op de eerste verdieping. Je kan gebruik maken van de gemeenschappelijke tuin. De groene omgeving van het Kluisbos, het natuurgebied Paddenhoek en de Schelde zorgen voor de nodige rust. Op wandelafstand vind je enkele supermarkten en andere winkels. Er is vlot openbaar vervoer naar Oudenaarde, Ronse, Avelgem en Waregem.

Studiowonen Kluisbergen.jpg

Je komt terecht in een mooie accommodatie. Elke studio beschikt over een ingerichte keuken met voldoende opbergruimte, koelkast met vriesvakje, spoelbak, microgolf, oven en een fornuis met twee kookplaten. Verder is er een individuele badkamer met lavabo, toilet, douche en opbergkast. 

 

Er is voldoende ruimte voor een bed, kleerkast, zetel met tv-meubel, tafel en stoelen. Er is een tv- en internetaansluiting voorzien. Een wasmachine is beschikbaar in de gemeenschappelijke ruimte.

Praktisch

Op afgesproken momenten krijg je warme en professionele begeleiding van een vast team. De begeleiding bekijkt samen met jou de invulling van je werk, je activiteiten en je vrije tijd, waarna je zelf aan de slag gaat met wat er besproken is.

 

We bekijken samen met jou hoeveel individuele begeleiding en/of dagondersteuning er geboden kan worden. In overleg met jou of met je bewindvoerder wordt een individueel, financieel plan opgemaakt.

bottom of page