top of page

Open plaats:
Dagatelier De Kleppe

We richten ons met het Kleppe dagatelier in eerste instantie op mensen met een mentale beperking of ASS met een PVB (of PAB) persoonsvolgend budget. Maar ook personen die (nog) geen budget hebben zijn welkom. De Kleppe kan voor hen een dagbesteding bieden als RTH-aanbieder (Rechtstreeks Toegankelijke Hulp). Dit aanbod is in onze regio (Brakel) nog niet aanwezig,
dus we hopen hiermee een oplossing te bieden voor wie dagbesteding kan gebruiken.


Wat kan je verwachten in het Kleppe dagatelier?

De Kleppe is een vakantiecentrum voor kwetsbare groepen, mensen met een beperking, personen die zorg nodig hebben ..
We kregen al in 2018 als eerste vakantiecentrum in Vlaanderen het autismevriendelijk label van Autisme Centraal. Onze gebouwen zijn gelegen op het domein van een voormalig klooster in Everbeek (Brakel). Onze parel is onze grote belevingstuin waar gasten kunnen genieten, proeven, voelen... en kennis kunnen maken met onze boerderijdieren.


De dagbesteding op De Kleppe zal dan ook in het teken van dieren, natuur en tuinbeleving staan. Samen aan de slag met alle lekkers uit de tuin, in contact komen met de dieren, de traditionele houtoven op het domein gebruiken om zelf brood of pizza te maken…
ons domein en vakantiecentrum bieden binnen en buiten heel wat mogelijkheden voor een fijne invulling van de dag.
Ook creativiteit en het bouwen van een ontmoetingsplaats komen aan bod. We structureren ons aanbod in drie clusters: dierenverzorging, tuin en kunst & creëren.


We zijn trots op onze inclusieve werking. De interactie tussen onze medewerkers, vakantiegasten, vrijwilligers, mensen in sociale tewerkstelling… is een echte meerwaarde. Iedereen is gelijkwaardig, iedereen is welkom en leert van elkaar.

Voor meer info, gelieve contact op te nemen met Lies Meuleman: lies.meuleman@vzwdebolster.be of 055/39.00.00

bottom of page