Bolsterroute

Steeds meer mensen hebben de smaak van het wandelen te pakken. 10.000 stappen zetten per dag is voor velen een streefdoel geworden. Regelmatig wandelen draagt dan ook bij aan een actieve en gezonde levensstijl. Voor veel van onze cliënten is echter niet gemakkelijk om te gaan wandelen. Ze hebben nood aan iemand die hen bij de arm neemt, zitten in een rolwagen of stappen met een rolator. Daarnaast blijken onze Vlaamse wegen niet altijd aangepast aan mensen die niet goed te been zijn of in een rolwagen zitten. Denk daarbij aan onverharde paden, drempels of putten in de weg.

Daar wil vzw De Bolster graag iets aan doen. Samen met de gemeente Kluisbergen werd een eerste wandelroute van ongeveer twee kilometer uitgestippeld. Deze vertrekt en eindigt aan onze vestiging in Kluisbergen en is volledig aangepast aan rolwagens of buggy’s.


Ons doel is om bij iedere vestiging van vzw De Bolster één of meer aangepaste route(s) te ontwikkelen zodat al onze cliënten samen met hun begeleiders, familie of vrijwilligers kunnen genieten van een leuke en ontspannende wandeling. Op regelmatige basis hopen we ook themawandelingen te organiseren.

5.jpg
4.jpg

Vele wandelaars betekenen natuurlijk ook veel helpende handen die nodig zijn.

Heb jij zin om samen met onze cliënten op wandeling te vertrekken. Contacteer dan ‘…..’

Meer informatie over vrijwilligerswerk in vzw De Bolster is hier terug te vinden.

Onze bolsterroutes

 

1. Kluisbergen: 2,2km

Start en stop: Oudenaardebaan 6, 9690 Kluisbergen


Mogelijkheid voor drankje of hapje onderweg

 

Volg:

6.png
ESS.jpg
© Copyright vzw De Bolster
Collectieve rechten en plichten.jpg
28/11/2022
VIDEO: Tisvoormekaar op bezoek in Gavere

Tisvoormekaar zet mensen en organisaties in de kijker die zorg dragen voor elkaar in de gemeente Gavere. Enkele weken geleden kwamen ze op bezoek bij onze cliënten in de Middelwijk in Gemeente Gavere.

Bekijk het verslag van deze fijne ontmoeting met Niels, Ludovic, Mieke, Marie-Pierre, Christine, Kenji en nog vele anderen. 

24/11/2022
Studiowonen in Kluisbergen

Op het domein van De Bolster Kluisbergen staan drie studio’s ter beschikking waar personen met een beperking (verstandelijk, autismespectrumstoornis, …) op een zelfstandige manier kunnen wonen. Klik hier voor meer informatie!

17/11/2022
Spaghetti avond vzw De Bolster

Op vrijdag 9 december 2022 organiseert De Vriendenkring een spaghetti avond in Zwalm! Deze zal doorgaan in zaal De Beekmeers in 2 shifts (18u en 20u). Het is ook mogelijk om saus te bestellen.

Inschrijven kan hier!

Kerstplein 2022.jpg
BOLSTRO-Definitief-versie 1-vector-3.png
spaghettiavond affiche.jpg