top of page

Bolsterroute

Steeds meer mensen hebben de smaak van het wandelen te pakken. 10.000 stappen zetten per dag is voor velen een streefdoel geworden. Regelmatig wandelen draagt dan ook bij aan een actieve en gezonde levensstijl. Voor veel van onze cliënten is echter niet gemakkelijk om te gaan wandelen. Ze hebben nood aan iemand die hen bij de arm neemt, zitten in een rolwagen of stappen met een rolator. Daarnaast blijken onze Vlaamse wegen niet altijd aangepast aan mensen die niet goed te been zijn of in een rolwagen zitten. Denk daarbij aan onverharde paden, drempels of putten in de weg.

IMG-20221001-WA0002.jpg
IMG-20221001-WA0001.jpg
Naamloos-1.png

Daar wil vzw De Bolster graag iets aan doen. Samen met de gemeente Kluisbergen werd een eerste wandelroute van ongeveer twee kilometer uitgestippeld. Deze vertrekt en eindigt aan onze vestiging in Kluisbergen en is volledig aangepast aan rolwagens of buggy’s.


Ons doel is om bij iedere vestiging van vzw De Bolster één of meer aangepaste route(s) te ontwikkelen zodat al onze cliënten samen met hun begeleiders, familie of vrijwilligers kunnen genieten van een leuke en ontspannende wandeling. Op regelmatige basis hopen we ook themawandelingen te organiseren.

IMG_20221006_103640.jpg
20220718_125709.jpg

Vele wandelaars betekenen natuurlijk ook veel helpende handen die nodig zijn.

Heb jij zin om samen met onze cliënten op wandeling te vertrekken. Contacteer dan ‘…..’

Meer informatie over vrijwilligerswerk in vzw De Bolster is hier terug te vinden.

Onze bolsterroutes

 

1. Kluisbergen: 2,2km

Start en stop: Oudenaardebaan 6, 9690 Kluisbergen


Mogelijkheid voor drankje of hapje onderweg

 

Volg:

Kaart.jpg

We zijn momenteel bezig met de opstart van Bolsterroutes in Herzele, Everbeek en Beerlegem.​

ESS.jpg
© Copyright vzw De Bolster
Collectieve rechten en plichten.jpg
Infonamiddag vzw De Bolster 2022.jpg
Rommelmarkt Kluisbergen.jpg
Fuif De Bolster.jpg

24/03/2023

Verkiezingen gebuikersraad

Voelt u zich aangesproken als wettelijke vertegenwoordiger om lid te worden van de gebruikersraad De Bolster Kluisbergen, stel dan gerust uw kandidatuur. 

Indien u zich als wettelijke vertegenwoordiger zelf géén kandidaat wil stellen, kan u de kandidaatstelling ook doorgeven aan een naaste verwant, zoals (schoon)broer of (schoon)zus van de cliënt.

20/03/2023

Voet en Velo Zwalm

Op zondag 18 juni gaat de fiets en wandelhappening "Voet en Velo" door in Zwalm! Dit is een samenwerking tussen Vriendenkring vzw De Bolster, Landelijke Gilden Zwalm en Ferm Beerlegem

Verken molengemeente Zwalm per fiets of te voet! Vertrek en aankomst in cafetaria BOLSTRO van De Bolster (achter de kerk van Beerlegem)

10/03/2023

Medewerkers 
De Bolster worden innovatieversnellers

Vzw De Bolster ging aan de slag. Laat je inspireren en hoor hoe het team van vzw De Bolster innovaties ontwikkelen die een maatschappelijke impact creëren 🤩

Bolstertreffen.jpg
BOLSTRO-Definitief-versie 1-vector-3.png
VOET EN VELO AFFICHE A5.jpg
bottom of page