Bolsterroute

Steeds meer mensen hebben de smaak van het wandelen te pakken. 10.000 stappen zetten per dag is voor velen een streefdoel geworden. Regelmatig wandelen draagt dan ook bij aan een actieve en gezonde levensstijl. Voor veel van onze cliënten is echter niet gemakkelijk om te gaan wandelen. Ze hebben nood aan iemand die hen bij de arm neemt, zitten in een rolwagen of stappen met een rolator. Daarnaast blijken onze Vlaamse wegen niet altijd aangepast aan mensen die niet goed te been zijn of in een rolwagen zitten. Denk daarbij aan onverharde paden, drempels of putten in de weg.

Daar wil vzw De Bolster graag iets aan doen. Samen met de gemeente Kluisbergen werd een eerste wandelroute van ongeveer twee kilometer uitgestippeld. Deze vertrekt en eindigt aan onze vestiging in Kluisbergen en is volledig aangepast aan rolwagens of buggy’s.


Ons doel is om bij iedere vestiging van vzw De Bolster één of meer aangepaste route(s) te ontwikkelen zodat al onze cliënten samen met hun begeleiders, familie of vrijwilligers kunnen genieten van een leuke en ontspannende wandeling. Op regelmatige basis hopen we ook themawandelingen te organiseren.

5.jpg
4.jpg

Vele wandelaars betekenen natuurlijk ook veel helpende handen die nodig zijn.

Heb jij zin om samen met onze cliënten op wandeling te vertrekken. Contacteer dan ‘…..’

Meer informatie over vrijwilligerswerk in vzw De Bolster is hier terug te vinden.

Onze bolsterroutes

 

1. Kluisbergen: 2,2km

Start en stop: Oudenaardebaan 6, 9690 Kluisbergen


Mogelijkheid voor drankje of hapje onderweg

 

Volg:

6.png
ESS.jpg
Coronavirus.jpg
© Copyright vzw De Bolster
Collectieve rechten en plichten.jpg
21/06/2022
Redactie op bezoek bij drukkerij Arijs

Op vrijdag 3 juni mochten de leden van de redactie van 'Het Bolsterklokje' op bezoek gaan bij drukkerij Arijs in Kluisbergen. Lees hier hoe hun bezoek is verlopen!

17/06/2022
Reportage AVS:
G-tijdrijden in Gavere

De Gemeente Gavere, Cycling Vlaanderen en Special Olympics Belgium organiseerden gisteren een tijdrit voor G-wielrenners in samenwerking met vzw De Bolster, Zonnehoeve Living+, Ebergiste en Egmond en Hoorn.

17/06/2022
Foto's: Eerste editie
G-tijdrijden Gavere

De gemeente Gavere, Cycling Vlaanderen en Special Oympics organiseerden gisteren een tijdrit voor G-wielrenners in samenwerking met vzw De Bolster, Zonnehoeve, Ebergiste en Egmond en Hoorn 🚴‍♀️🚴

SaveTheDate-LR.jpg
Bolster kwis 2022.jpg
Buurtfeest.jpg