top of page

‘Ondersteunen en ontbolsteren’ is de kernboodschap voor onze cliënten en onze medewerkers

Verkiezingen gebruikersraad


STEM IN DE VOORZIENING
De gebruikersraad is een wettelijk verplicht collectief overlegorgaan, waarin vertegenwoordigers van de gebruikers in overleg kunnen gaan met de directie rond bepaalde onderwerpen (zoals collectieve rechten en plichten, woon- en leefkosten, …). De gebruikersraad heeft inzage in de jaarrekeningen, duidt iemand aan voor de klachtencommissie en duidt een waarnemer aan die de vergaderingen van het Bestuur mee opvolgt.

 

LOKALE GEBRUIKERSRAAD ZWALM OF KLUISBERGEN

De lokale gebruikersraad (Zwalm of Kluisbergen) komt tweemaal per jaar samen. Daarnaast is er ook tweemaal per jaar een gemeenschappelijke gebruikersraad met de verkozenen van beide gebruikersraden samen.

 

VERKIEZING: STEL U KANDIDAAT

Reeds sinds juni 1995 werd er in De Bolster een gebruikersraad opgericht. Om de 4 jaar (dus in 2023) vindt er een herverkiezing plaats. De gebruikersraad telt minstens 3 leden en maximaal 9 gekozen leden. De gebruikersraad kan ten allen tijde extra leden coöpteren.

 

Voelt u zich aangesproken als wettelijke vertegenwoordiger om lid te worden van de gebruikersraad De Bolster Kluisbergen, stel dan gerust uw kandidatuur via bijgevoegde antwoordstrook. Indien u zich als wettelijke vertegenwoordiger zelf géén kandidaat wil stellen, kan u de kandidaatstelling ook doorgeven aan een naaste verwant, zoals (schoon)broer of (schoon)zus van de cliënt. De lokale gebruikersraad Kluisbergen besliste immers op 21/03/2023 dat deze zich ook kandidaat kunnen stellen om via coöptatie deel te nemen aan de afzonderlijke gebruikersraad. Bemerk wel dat er slechts 1 kandidatuur kan ingediend worden.


De kandidatuurstelling wordt ingewacht vóór 8 april 2023 in De Bolster t.a.v. de directie.

PROCEDURESTAPPEN
De procedurestappen zijn als volgt:

 

1) De kandidaturen dienen te zijn ingediend uiterlijk 8 april 2023 met het formulier (zie onder).
 

2) Indien er meer dan 9 kandidaten zijn, sturen wij een stembiljet. Dit anoniem ingevulde stembiljet dient te worden teruggestuurd naar De Bolster ten laatste tegen maandag 15 mei 2023.
 

3) De 9 kandidaten met de meeste stemmen vormen samen de gebruikersraad. Zij worden uitgenodigd voor de installatie van de nieuwe gebruikersraad op dinsdag 30 mei 2023.
 

4) De samenstelling van de nieuwe gebruikersraad wordt toegestuurd aan alle wettelijke vertegenwoordigers en/of gepubliceerd.
 

5) De leden van de nieuwe gebruikersraad beslissen welke kandidaten via coöptatie toegelaten worden om deel te nemen aan de lokale gebruikersraad.


Met interesse zien wij uw kandidatuurstelling tegemoet.

Gebruikersraad.jpg
ESS.jpg
© Copyright vzw De Bolster
Collectieve rechten en plichten.jpg
BOLSTRO-Definitief-versie 1-vector-3.png
Flyer Streekmotor23.jpg

31/05/2023

Derde editie Takeaway Zwalm van start!

Op 30 juni, 1 en 2 juli organiseren we onze derde takeaway in Zwalm! Voor het derde jaar op rij organiseren we een takeaway met heerlijke maaltijden die door onze eigen keukenploeg bereid zijn.

Het aanbod bestaat uit verschillende hoofdgerechten, aperitief, bijpassende wijn en een lekker dessert gebakken door de cliënten van ons arbeidscentrum in Gavere.

02/05/2023

Buurten in De Bolster Zwalm: steun ons project!

We dromen van een tuin in Zwalm waarin cliënten én buurtbewoners elkaar kunnen ontmoeten om te sporten, te ontspannen, te spelen en te ontdekken.

Op onze wishlist staat een petanquebaan en rolstoelvriendelijke picknicktafels.

Om dit te realiseren willen we samen 5000 euro verzamelen.

Help jij mee dit project te realiseren? Lees hier meer!

05/06/2023

Buurtfeest Kluisbergen 2023

Op dinsdag 4 juli 2023 organiseren we een buurtfeest in onze vestiging Kluisbergen. Hierbij willen wij graag onze buren in Kluisbergen uitnodigen om samen met ons een iets lekker te eten, te drinken en elkaar beter te leren kennen!

Flyer Voet en Velo (1).jpg
Takeway_1.jpg
Affiche Buurtfeest Kluisbergen 2023.jpg
bottom of page