Van karton tot rollebollen

Samen sporten; het kan soms bij iets heel klein beginnen en iets heel mooi worden. Zo ook in dit geval. Op een koude winterdag kwam een lieve collega Martine VDS enkele dozen hard karton aanbieden. Kunnen jullie dit met team SPORT gebruiken? Natuurlijk was dit bruikbaar materiaal. We schoten direct in actie. Een mooi voorbeeld hoe verschillende creatieve breinen komen tot een mooi eindresultaat!

Want sinds de Coronapandemie en het werken in kleine bubbels, was wandelen en fietsen heel populair geworden binnen het sport- en bewegingsaanbod. Dus onze gedachten gingen meteen in die richting. Huis 7/8 en team sport en beweging sloegen de handen in elkaar.

We beslisten om samen pijlen te maken en een fiets-wandeltocht uit te pijlen die toegankelijk was voor iedereen. Iedereen uit huis 7/8 kreeg een opdracht binnen deze organisatie.

Sorteren, prikken, testen, verven, fietsen in orde brengen, pompen, wandelen, uitpijlen, plan lezen, genieten, lachen, controleren,…. samen voorbereiden, samen genieten, samen sporten.

Elk op zijn maat en niveau.

3.jpg
1.jpg

Een mooi voorbeeld hoe verschillende creatieve breinen
tot een mooi eindresultaat komen.’ - Lieven

5.jpg

Corona bracht vele mindere momenten. Momenten waar we triest van werden. Maar Corona bracht ook mensen dichterbij elkaar, deed ons zaken doen die we anders nooit zouden organiseren of doen.

Deze fiets-wandeltocht kwam tot stand door over de verschillende diensten heen samen te werken. Elk op zijn niveau, elk op zijn manier en met als resultaat een tocht toegankelijk voor iedereen.

Dus wie het voelt kriebelen om te bewegen, wie graag eens sportief uit de hoek wil komen met de fiets of te voet, spring in uw sportkleren en probeer deze tocht.

4.jpg

Dit artikel kan je ook lezen in ons huistijdschrift Indruk; editie 52. Benieuwd naar wat er nog allemaal instaat?
Ontdek het hier!

 

ESS.jpg
© Copyright vzw De Bolster
Collectieve rechten en plichten.jpg
28/11/2022
VIDEO: Tisvoormekaar op bezoek in Gavere

Tisvoormekaar zet mensen en organisaties in de kijker die zorg dragen voor elkaar in de gemeente Gavere. Enkele weken geleden kwamen ze op bezoek bij onze cliënten in de Middelwijk in Gemeente Gavere.

Bekijk het verslag van deze fijne ontmoeting met Niels, Ludovic, Mieke, Marie-Pierre, Christine, Kenji en nog vele anderen. 

24/11/2022
Studiowonen in Kluisbergen

Op het domein van De Bolster Kluisbergen staan drie studio’s ter beschikking waar personen met een beperking (verstandelijk, autismespectrumstoornis, …) op een zelfstandige manier kunnen wonen. Klik hier voor meer informatie!

17/11/2022
Spaghetti avond vzw De Bolster

Op vrijdag 9 december 2022 organiseert De Vriendenkring een spaghetti avond in Zwalm! Deze zal doorgaan in zaal De Beekmeers in 2 shifts (18u en 20u). Het is ook mogelijk om saus te bestellen.

Inschrijven kan hier!

Kerstplein 2022.jpg
BOLSTRO-Definitief-versie 1-vector-3.png
spaghettiavond affiche.jpg