top of page

Redactie op bezoek bij drukkerij Arijs

Vijf cliënten die deel uitmaken van de redactie van vzw De Bolster Kluisbergen, maken drie à vier keer per jaar een intern krantje op, genaamd ‘Het Bolsterklokje’. Het krantje is gevuld met artikels die allerlei zaken van de voorziening belichten. Verder is er ook plaats voor verschillende vaste rubrieken; zoals de ‘wist-je-datjes’, een interview, een lekker en eenvoudig receptje, een zelfgemaakt stripverhaaltje, een puzzel, het sportnieuws en ‘Op stap’. Het Bolsterklokje wordt intern gemaakt op de computer. Na de opmaak wordt het krantje zo’n 50 maal afgedrukt op A3-formaat. De leden van de redactie plooien de krantjes op en delen deze zelf intern uit.

“We waren nieuwsgierig en we vroegen ons af hoe het maandblad Kluisbergen eigenlijk wordt gemaakt”, legt Wim uit. “Daarom vroegen we aan drukkerij Arijs of we eens op bezoek mochten gaan, om te bekijken hoe alles in zijn werk gaat bij het maken van een boekje of magazine”, zegt Jolien duidelijk.

 

“Op 3 juni gingen we op bezoek”, vertelt Louis. “Tom was onze gids. Eenmaal aangekomen in de bezoekersruimte kregen we te horen én te zien wat daar allemaal kan gedrukt worden. Via de burelen, waar verschillende personen bezig waren met o.a. de opmaak van offertes, de facturatie, het contact met de klanten, het ontwerpen van allerhande grafisch materiaal, drukwerkbegeleiding, …  kwamen we in de drukkerij terecht. De ruimtes waren gevuld met grote machines, en door de goede uitleg begrepen we goed waar alles voor diende”, legt begeleidster Veronique uit.

284641917_5214016025345195_8857055278602680808_n.jpg

‘Het was heel interessant om te zien en te horen
hoe alles in zijn werk ging’ - Dirk

“We zagen o.a. een reuzeprinter die aluminiumplaten kan maken voor de drukpersen, een andere printer die kan printen op grote formaten (bv. een deurposter), een snijmachine om doosjes uit te snijden, een trilplaatmachine om alle blaadjes netjes op elkaar te leggen met luchtkussentjes om dikke pakken papier gemakkelijk te kunnen verleggen naar de snijmachine, twee drukpersen met vier en vijf torens, een machine om folie op papier of stof te drukken, … De redactieleden waren alvast onder de indruk van al deze machines”, zegt Veronique.

285876706_5214017542011710_3026327879871602031_n.jpg
283866210_5214016508678480_5854759771143860126_n.jpg

Ook Mathias was heel enthousiast: “Achter de drukkerij staat een magazijn met heel wat papiersoorten, daar staat ook nog een zeefdrukmachine en een machine om ribbeltjes in het papier te maken zoals bv. bij een kalender.”

 

“We hebben bijna alle machines aan het werk gezien. Zo zagen we, stap voor stap, wat er gebeurde. We waren verbaasd hoe snel en hoeveel blaadjes er gedrukt werden. Het was heel interessant om te zien en te horen hoe alles in zijn werk ging!”, zegt Dirk enthousiast.

 

Na de rondleiding kregen de redactieleden nog een attentie. Tevreden keerden ze terug naar De Bolster. Bedankt aan Drukkerij Arijs, we hebben heel wat bijgeleerd!

 

Groeten van Louis, Dirk, Jolien, Mathias en Wim.

ESS.jpg
© Copyright vzw De Bolster
Collectieve rechten en plichten.jpg
Infonamiddag vzw De Bolster 2022.jpg
Rommelmarkt Kluisbergen.jpg
Fuif De Bolster.jpg

24/03/2023

Verkiezingen gebuikersraad

Voelt u zich aangesproken als wettelijke vertegenwoordiger om lid te worden van de gebruikersraad De Bolster Kluisbergen, stel dan gerust uw kandidatuur. 

Indien u zich als wettelijke vertegenwoordiger zelf géén kandidaat wil stellen, kan u de kandidaatstelling ook doorgeven aan een naaste verwant, zoals (schoon)broer of (schoon)zus van de cliënt.

20/03/2023

Voet en Velo Zwalm

Op zondag 18 juni gaat de fiets en wandelhappening "Voet en Velo" door in Zwalm! Dit is een samenwerking tussen Vriendenkring vzw De Bolster, Landelijke Gilden Zwalm en Ferm Beerlegem

Verken molengemeente Zwalm per fiets of te voet! Vertrek en aankomst in cafetaria BOLSTRO van De Bolster (achter de kerk van Beerlegem)

10/03/2023

Medewerkers 
De Bolster worden innovatieversnellers

Vzw De Bolster ging aan de slag. Laat je inspireren en hoor hoe het team van vzw De Bolster innovaties ontwikkelen die een maatschappelijke impact creëren 🤩

Bolstertreffen.jpg
BOLSTRO-Definitief-versie 1-vector-3.png
VOET EN VELO AFFICHE A5.jpg
bottom of page