Ben je op zoek naar dagbesteding?

Lizi D'Hondt vertelt er alles over!

Lizi D’Hondt is een jonge meid uit Borsbeke die gebruikt maakt van de dagondersteuning in onze vestiging in Gavere, en die daarnaast gaat werken bij een externe werkgever via ‘begeleid werken’. Zij deelt met plezier haar ervaringen en vertelt volop wat

vzw De Bolster voor haar te bieden heeft.

“Ik woon nog thuis, maar ik kom op maandag en vrijdag naar het arbeidscentrum in Gavere. Op maandag kom ik eerst sporten bij Lieven en Inge. We doen van alles: badminton, atletiek, softbal, … het is echt leuk. In de namiddag ga ik naar het textielatelier waar ik allerlei stikwerk doe, sjaals brei en vlagjes maak om op te hangen”, zegt Lizi.

 

“Aan de hand van een patroon teken ik de vlagjes op de achterzijde van een kleurrijke stof. Dan knip ik de vlagjes uit en stik ik op de lijnen die ik heb getekend. De vlagjes worden daarna omgedraaid en uitgestreken, en dan werk ik ze af door ze aan elkaar te stikken met biaislint”, gaat ze verder.

“Op vrijdagvoormiddag haal ik, samen met Rune, zwerfvuil op in de buurt van het arbeidscentrum. We hebben speciale grijpers en zakken om het zwerfvuil in te doen. We vinden veel sigarettenpeuken, blikken en kleine papiertjes op de voetpaden”, vertelt ze.“In de namiddag ga ik naar het hout- en tuinatelier. Met de kliefmachine snij ik toiletrolletjes in twee stukken, die erna gevuld worden met kleine houtstaafjes om de kachel te doen branden.

 

In de lente plant ik groentjes in de tuin o.a. wortels, ajuintjes en af en toe help ik mee met onkruid uit te trekken. Ik kom graag werken in het arbeidscentrum, ik heb er ook veel vrienden”, zegt ze overtuigend.

Lizi_1.jpg

‘Ik vind het echt leuk om in het schooltje te werken ...

ik heb hele lieve en toffe collega's!’ - Lizi

Lizi_2.jpg

Op dinsdag gaat Lizi extern gaan werken in het kleuterschooltje te Borsbeke. Dit kan ze doen via onze dienstverlening ‘begeleid werken’, waarbij cliënten kunnen werken bij een externe werkgever. Een jobcoach ondersteunt de cliënten en volgt alles op.

 

“In het schooltje was, schil en snijd ik fruit in stukjes voor de kleuters en daarna verdeel ik alles in potjes. Ik maak de vaatwasmachine leeg en zorg voor lekkere koffie.

’s Middags help ik de kleintjes eten geven en daarna volgt de afwas.

 

In de namiddag speel ik spelletjes met de kleuters in de klas en help ik bij het opruimen en vegen van het klasje, zodat alles netjes staat voor de volgend dag. Ik vind het echt super leuk om in het schooltje te werken. Ik heb hele lieve en toffe collega’s”, zegt ze fier. 

IMG_2626.JPG

WONEN EN/OF WERKEN IN VZW DE BOLSTER?

Ontdek al onze mogelijkheden op vlak van woonondersteuning, dagondersteuning, begeleid werken, … de opties zijn heel divers.

 

Laat ons je begeleiden in het maken van de juiste keuze en neem contact op met onze gedreven medewerkers. 

 

Kom meer te weten over onze werking, de ondersteuningsmogelijkheden en onze open plaatsen!

ESS.jpg
© Copyright vzw De Bolster
Collectieve rechten en plichten.jpg
28/11/2022
VIDEO: Tisvoormekaar op bezoek in Gavere

Tisvoormekaar zet mensen en organisaties in de kijker die zorg dragen voor elkaar in de gemeente Gavere. Enkele weken geleden kwamen ze op bezoek bij onze cliënten in de Middelwijk in Gemeente Gavere.

Bekijk het verslag van deze fijne ontmoeting met Niels, Ludovic, Mieke, Marie-Pierre, Christine, Kenji en nog vele anderen. 

24/11/2022
Studiowonen in Kluisbergen

Op het domein van De Bolster Kluisbergen staan drie studio’s ter beschikking waar personen met een beperking (verstandelijk, autismespectrumstoornis, …) op een zelfstandige manier kunnen wonen. Klik hier voor meer informatie!

17/11/2022
Spaghetti avond vzw De Bolster

Op vrijdag 9 december 2022 organiseert De Vriendenkring een spaghetti avond in Zwalm! Deze zal doorgaan in zaal De Beekmeers in 2 shifts (18u en 20u). Het is ook mogelijk om saus te bestellen.

Inschrijven kan hier!

Kerstplein 2022.jpg
BOLSTRO-Definitief-versie 1-vector-3.png
spaghettiavond affiche.jpg