Open plaats: Woonondersteuning Kruisem (Zingem)

Omschrijving
Er is een open plaats in een gekoppelde woning te Kruisem (Zingem). Kruisem is een levendige gemeente waar je als cliënt volop kan deelnemen aan het gemeenschapsleven. De cliënt kan deelnemen aan het plaatselijk verenigingsleven, kan zelfstandig of met begeleiding boodschappen doen … Er wordt dagelijks vers gekookt en het huishouden wordt samen met cliënten gerund. 

 

De setting bestaat uit twee met elkaar verbonden huizen en in elk huis wonen 4 à 5 cliënten samen. De werking is per huis gescheiden en verschillend. De leeftijdsgroep varieert momenteel van dertig- tot zestigplussers.

Je beschikt over een individuele kamer. De leefruimte, keuken en het sanitair zijn gemeenschappelijk. 
Er is ook een gemeenschappelijke tuin met lounge en BBQ. 


Daginvulling
Er zijn diverse mogelijkheden voor dagbesteding zowel intern als extern. De cliënt kan deelnemen aan het aanbod in het ‘arbeidscentrum’ of een job zoeken met ondersteuning van onze jobcoaches.


Team
Vzw De Bolster is een vergunde aanbieder van het VAPH. 

Er is 7d/7d – 24u/24u begeleiding aanwezig die ondersteunt waar nodig (’s nachts is er een slapende nacht voorzien).
Eén begeleider pendelt tussen beide huizen i.f.v. ondersteuningsopdracht. De begeleiding op dienst heeft ook buitenhuisopdrachten (bvb. medisch consult) waardoor cliënten gedurende een korte tijdsspanne alleen in de woning moeten kunnen blijven.
Er is ondersteuning van een ortho-agoog en sociale dienst.


Administratie
De cliënt beschikt over een persoonsvolgende budget (of middelen noodsituatie) dat woonondersteuning toelaat.
Voor het dagelijkse leven (energie, maaltijden, …) worden woon- en leefkosten aangerekend.

Richtinggevende zorginschaling: B4/P4 

Graag schriftelijke beeldvorming toevoegen wanneer kandidaten zich aanmelden.


Voor meer info, gelieve contact op te nemen met: Leen Dedeurwaerder (055/33.96.96 of leen.dedeurwaerder@vzwdebolster.be)


Bijkomende informatie kan u terugvinden op de facebookpagina
 

ESS.jpg
Coronavirus.jpg
© Copyright vzw De Bolster
Collectieve rechten en plichten.jpg
28/07/2022
Maak kennis met een warme familie

Een tijdje geleden kregen wij de melding vanuit onze sociale dienst dat de familie van Marie-Louise Van Laere (overleden op 19/11/2021) heel dankbaar was voor de zorg die zij bij ons gekregen heeft.

 

Zij schreven hun ervaringen voor ons neer…

15/07/2022
Dagondersteuning op De Kleppe

De Kleppe maakt vanaf volgend jaar deel uit van vzw De Bolster. Deze samenwerking geeft de mogelijkheid om een extra zorgaanbod voor dagondersteuning uit te bouwen. Lees hier meer!

08/07/2022
Vzw De Bolster neemt De Kleppe over

Vakantiecentrum De Kleppe in Everbeek (Brakel) maakt vanaf 2023 deel uit van zorgaanbieder vzw De Bolster. Hiermee breidt De Bolster zijn dienstverlening voor personen met een beperking in Zuid-Oost-Vlaanderen verder uit.

 

De werking van De Kleppe als vakantiecentrum voor kwetsbare doelgroepen blijft behouden en wordt aangevuld met een aanbod voor dagondersteuning. 

Lees hier meer!

Bolster kwis 2022.jpg
Aankondiging rommelmarkt.jpg