Open plaats: Woonondersteuning Kruisem (Zingem)

Omschrijving
Er is een open plaats in een gekoppelde woning te Kruisem (Zingem). Kruisem is een levendige gemeente waar je als cliënt volop kan deelnemen aan het gemeenschapsleven. De cliënt kan deelnemen aan het plaatselijk verenigingsleven, kan zelfstandig of met begeleiding boodschappen doen … Er wordt dagelijks vers gekookt en het huishouden wordt samen met cliënten gerund. 

 

De setting bestaat uit twee met elkaar verbonden huizen en in elk huis wonen 4 à 5 cliënten samen. De werking is per huis gescheiden en verschillend. De leeftijdsgroep varieert momenteel van dertig- tot zestigplussers.

Je beschikt over een individuele kamer. De leefruimte, keuken en het sanitair zijn gemeenschappelijk. 
Er is ook een gemeenschappelijke tuin met lounge en BBQ. 


Daginvulling
Er zijn diverse mogelijkheden voor dagbesteding zowel intern als extern. De cliënt kan deelnemen aan het aanbod in het ‘arbeidscentrum’ of een job zoeken met ondersteuning van onze jobcoaches.


Team
Vzw De Bolster is een vergunde aanbieder van het VAPH. 

Er is 7d/7d – 24u/24u begeleiding aanwezig die ondersteunt waar nodig (’s nachts is er een slapende nacht voorzien).
Eén begeleider pendelt tussen beide huizen i.f.v. ondersteuningsopdracht. De begeleiding op dienst heeft ook buitenhuisopdrachten (bvb. medisch consult) waardoor cliënten gedurende een korte tijdsspanne alleen in de woning moeten kunnen blijven.
Er is ondersteuning van een ortho-agoog en sociale dienst.


Administratie
De cliënt beschikt over een persoonsvolgende budget (of middelen noodsituatie) dat woonondersteuning toelaat.
Voor het dagelijkse leven (energie, maaltijden, …) worden woon- en leefkosten aangerekend.

Richtinggevende zorginschaling: B4/P4 

Graag schriftelijke beeldvorming toevoegen wanneer kandidaten zich aanmelden.


Voor meer info, gelieve contact op te nemen met: Leen Dedeurwaerder (055/33.96.96 of leen.dedeurwaerder@vzwdebolster.be)


Bijkomende informatie kan u terugvinden op de facebookpagina
 

ESS.jpg
© Copyright vzw De Bolster
Collectieve rechten en plichten.jpg
28/11/2022
VIDEO: Tisvoormekaar op bezoek in Gavere

Tisvoormekaar zet mensen en organisaties in de kijker die zorg dragen voor elkaar in de gemeente Gavere. Enkele weken geleden kwamen ze op bezoek bij onze cliënten in de Middelwijk in Gemeente Gavere.

Bekijk het verslag van deze fijne ontmoeting met Niels, Ludovic, Mieke, Marie-Pierre, Christine, Kenji en nog vele anderen. 

24/11/2022
Studiowonen in Kluisbergen

Op het domein van De Bolster Kluisbergen staan drie studio’s ter beschikking waar personen met een beperking (verstandelijk, autismespectrumstoornis, …) op een zelfstandige manier kunnen wonen. Klik hier voor meer informatie!

17/11/2022
Spaghetti avond vzw De Bolster

Op vrijdag 9 december 2022 organiseert De Vriendenkring een spaghetti avond in Zwalm! Deze zal doorgaan in zaal De Beekmeers in 2 shifts (18u en 20u). Het is ook mogelijk om saus te bestellen.

Inschrijven kan hier!

Kerstplein 2022.jpg
BOLSTRO-Definitief-versie 1-vector-3.png
spaghettiavond affiche.jpg