Health day in huis 9/10 Zwalm

Gisteren en vandaag werd er in huis 9/10 een 'HEALTHY' 2-daagse gehouden. Gisteren lag de nadruk vooral op lekker eten, maar met een gezonde toets. Als ontbijt stonden er 3 mini gerechten op de menu: bananenbroodpudding gemaakt door Tine met onze cliënten, vers gebakken havermoutpannenkoeken en omelet met tomaat, feta en spinazie. En of het smaakte!

 

Naast de live-cooking van de pannenkoeken zorgde Annemie ook voor een live concert met haar gitaar. De cliënten zongen mee uit volle borst. Van al dit zingen kregen we een droge mond. Tijd dus om iets te drinken. Een lekkere cocktail van groene thee met enkele gezonde hapjes: tomaatjes, wortels, bloemkool met gezonde yoghurtdressing en nog wat proevertjes hummus.

 

's Middags stond er een wokgerecht met kip en pasta op de menu. Als vieruurtje gingen we voor gezonde chocolademousse. Ondanks veel mix-enthousiasme is deze niet gelukt. Jammer, maar eigen aan het leven. Soms lopen de dingen nu eenmaal anders dan we zouden willen. Gelukkig hadden we nog veel bananenbrood pudding over waardoor onze bewoners nog een lekker 4-uurtje konden nuttigen. Een mooie afsluiter van 'HEALTHY DAY 1'.

 

Op onze tweede 'HEALTHY DAY' werd er gewandeld en stond er in de namiddag een sessie 'zittend bewegen' op het programma. Oefeningen met de armen, gooien, spel met ringen, ballonnen omhoog houden,... De flosj pakken was één van de favoriete spelletjes.

 

Na al dat bewegen tijd voor koffie met.....

Geloof het of niet onze chocolademousse (die gisteren nog lopend was) is na een nachtje rusten in de frigo letterlijk en figuurlijk herrezen tot een volwaardige mousse. Een heerlijke afsluiter van onze 'HEALTHY 2-daagse'.

ESS.jpg
© Copyright vzw De Bolster
Collectieve rechten en plichten.jpg
28/11/2022
VIDEO: Tisvoormekaar op bezoek in Gavere

Tisvoormekaar zet mensen en organisaties in de kijker die zorg dragen voor elkaar in de gemeente Gavere. Enkele weken geleden kwamen ze op bezoek bij onze cliënten in de Middelwijk in Gemeente Gavere.

Bekijk het verslag van deze fijne ontmoeting met Niels, Ludovic, Mieke, Marie-Pierre, Christine, Kenji en nog vele anderen. 

24/11/2022
Studiowonen in Kluisbergen

Op het domein van De Bolster Kluisbergen staan drie studio’s ter beschikking waar personen met een beperking (verstandelijk, autismespectrumstoornis, …) op een zelfstandige manier kunnen wonen. Klik hier voor meer informatie!

17/11/2022
Spaghetti avond vzw De Bolster

Op vrijdag 9 december 2022 organiseert De Vriendenkring een spaghetti avond in Zwalm! Deze zal doorgaan in zaal De Beekmeers in 2 shifts (18u en 20u). Het is ook mogelijk om saus te bestellen.

Inschrijven kan hier!

Kerstplein 2022.jpg
BOLSTRO-Definitief-versie 1-vector-3.png
spaghettiavond affiche.jpg