top of page

Health day in huis 9/10 Zwalm

Gisteren en vandaag werd er in huis 9/10 een 'HEALTHY' 2-daagse gehouden. Gisteren lag de nadruk vooral op lekker eten, maar met een gezonde toets. Als ontbijt stonden er 3 mini gerechten op de menu: bananenbroodpudding gemaakt door Tine met onze cliënten, vers gebakken havermoutpannenkoeken en omelet met tomaat, feta en spinazie. En of het smaakte!

 

Naast de live-cooking van de pannenkoeken zorgde Annemie ook voor een live concert met haar gitaar. De cliënten zongen mee uit volle borst. Van al dit zingen kregen we een droge mond. Tijd dus om iets te drinken. Een lekkere cocktail van groene thee met enkele gezonde hapjes: tomaatjes, wortels, bloemkool met gezonde yoghurtdressing en nog wat proevertjes hummus.

 

's Middags stond er een wokgerecht met kip en pasta op de menu. Als vieruurtje gingen we voor gezonde chocolademousse. Ondanks veel mix-enthousiasme is deze niet gelukt. Jammer, maar eigen aan het leven. Soms lopen de dingen nu eenmaal anders dan we zouden willen. Gelukkig hadden we nog veel bananenbrood pudding over waardoor onze bewoners nog een lekker 4-uurtje konden nuttigen. Een mooie afsluiter van 'HEALTHY DAY 1'.

 

Op onze tweede 'HEALTHY DAY' werd er gewandeld en stond er in de namiddag een sessie 'zittend bewegen' op het programma. Oefeningen met de armen, gooien, spel met ringen, ballonnen omhoog houden,... De flosj pakken was één van de favoriete spelletjes.

 

Na al dat bewegen tijd voor koffie met.....

Geloof het of niet onze chocolademousse (die gisteren nog lopend was) is na een nachtje rusten in de frigo letterlijk en figuurlijk herrezen tot een volwaardige mousse. Een heerlijke afsluiter van onze 'HEALTHY 2-daagse'.

ESS.jpg
© Copyright vzw De Bolster
Collectieve rechten en plichten.jpg
Infonamiddag vzw De Bolster 2022.jpg
Rommelmarkt Kluisbergen.jpg
Fuif De Bolster.jpg

24/03/2023

Verkiezingen gebuikersraad

Voelt u zich aangesproken als wettelijke vertegenwoordiger om lid te worden van de gebruikersraad De Bolster Kluisbergen, stel dan gerust uw kandidatuur. 

Indien u zich als wettelijke vertegenwoordiger zelf géén kandidaat wil stellen, kan u de kandidaatstelling ook doorgeven aan een naaste verwant, zoals (schoon)broer of (schoon)zus van de cliënt.

20/03/2023

Voet en Velo Zwalm

Op zondag 18 juni gaat de fiets en wandelhappening "Voet en Velo" door in Zwalm! Dit is een samenwerking tussen Vriendenkring vzw De Bolster, Landelijke Gilden Zwalm en Ferm Beerlegem

Verken molengemeente Zwalm per fiets of te voet! Vertrek en aankomst in cafetaria BOLSTRO van De Bolster (achter de kerk van Beerlegem)

10/03/2023

Medewerkers 
De Bolster worden innovatieversnellers

Vzw De Bolster ging aan de slag. Laat je inspireren en hoor hoe het team van vzw De Bolster innovaties ontwikkelen die een maatschappelijke impact creëren 🤩

Bolstertreffen.jpg
BOLSTRO-Definitief-versie 1-vector-3.png
VOET EN VELO AFFICHE A5.jpg