Health day in huis 9/10 Zwalm

Gisteren en vandaag werd er in huis 9/10 een 'HEALTHY' 2-daagse gehouden. Gisteren lag de nadruk vooral op lekker eten, maar met een gezonde toets. Als ontbijt stonden er 3 mini gerechten op de menu: bananenbroodpudding gemaakt door Tine met onze cliënten, vers gebakken havermoutpannenkoeken en omelet met tomaat, feta en spinazie. En of het smaakte!

 

Naast de live-cooking van de pannenkoeken zorgde Annemie ook voor een live concert met haar gitaar. De cliënten zongen mee uit volle borst. Van al dit zingen kregen we een droge mond. Tijd dus om iets te drinken. Een lekkere cocktail van groene thee met enkele gezonde hapjes: tomaatjes, wortels, bloemkool met gezonde yoghurtdressing en nog wat proevertjes hummus.

 

's Middags stond er een wokgerecht met kip en pasta op de menu. Als vieruurtje gingen we voor gezonde chocolademousse. Ondanks veel mix-enthousiasme is deze niet gelukt. Jammer, maar eigen aan het leven. Soms lopen de dingen nu eenmaal anders dan we zouden willen. Gelukkig hadden we nog veel bananenbrood pudding over waardoor onze bewoners nog een lekker 4-uurtje konden nuttigen. Een mooie afsluiter van 'HEALTHY DAY 1'.

 

Op onze tweede 'HEALTHY DAY' werd er gewandeld en stond er in de namiddag een sessie 'zittend bewegen' op het programma. Oefeningen met de armen, gooien, spel met ringen, ballonnen omhoog houden,... De flosj pakken was één van de favoriete spelletjes.

 

Na al dat bewegen tijd voor koffie met.....

Geloof het of niet onze chocolademousse (die gisteren nog lopend was) is na een nachtje rusten in de frigo letterlijk en figuurlijk herrezen tot een volwaardige mousse. Een heerlijke afsluiter van onze 'HEALTHY 2-daagse'.

ESS.jpg
Coronavirus.jpg
© Copyright vzw De Bolster
Collectieve rechten en plichten.jpg
07/10/2021
Bloedstollende Bolster-derby

Nadat onze G-voetbalploegen een lange tijd stil hebben gelegen, begonnen ze begin september met veel zin aan de trainingen. Op 6 oktober was het eindelijk zover!

Op deze regenachtige namiddag werd een eerste oefenmatch in lange tijd afgewerkt, en wat voor één!

05/10/2021
Artikel Nuus.be m.b.t. Takeaway-actie keuken Zwalm

Lees het artikel lezen van Nuus.be rond de mooie Takeaway-actie, georganiseerd door de keukenploeg Zwalm, ten voordele van het solidariteitsfonds! 

16/07/2021
Health day huis 9-10 Zwalm 

Gisteren en vandaag werd er in huis 9/10 een 'HEALTHY' 2-daagse gehouden.