Dominique vertelt over haar nieuwe woonomgeving in Kluisbergen 

Dominique Schrooten maakt gebruik van onze woonondersteuning en verblijft reeds 5 jaar in onze vestiging in Kluisbergen.

Zij vertelt hoe het is om in vzw De Bolster te wonen. 

“Ik vind het heel leuk om hier te wonen, en zeker in het nieuwe gebouw”, zegt Dominique. De Bolster heeft dit jaar een nieuwbouwproject gerealiseerd in de vestiging Kluisbergen waarbij enkele cliënten op 3 mei een nieuwe thuis kregen.

“Het is hier goed wonen”, zegt Dominique duidelijk. “Ik mag zelf kiezen welke kleren ik wil aandoen en wanneer ik wil gaan slapen. Ook al ben ik een moeilijke slaper”, gniffelt ze. “Maar als ik niet kan slapen, hou ik me in stilte bezig door naar televisie te kijken of te breien. Alle ruimtes zijn op het gelijkvloers, wat het gemakkelijker maakt om naar mijn kamer te gaan. Mijn kamer is ook groter dan vroeger, zodat ik al mijn speelgoed veilig kan opbergen. Verder heb ik mijn eigen badkamer met een douche, toilet en lavabo. Dat alles maakt het geheel ook wat rustiger dan in de vorige leefgroep”, vertelt Dominique.

Dominique_1.jpg
Dominique_2.jpg

Voor de cliënten en de medewerkers was het uiteraard ook even wennen aan een nieuw gebouw en een nieuwe werking. Toch is het voor iedereen gelukt om zijn/haar draai te vinden, ook voor Dominique.

 

“Ik ben het hier snel gewoon geworden, ook omdat er twee begeleiders uit mijn vorige leefgroep zijn meegekomen”, vertelt ze enthousiast.

 

“Iedereen kent me goed en ik mag veel tijd besteden aan mijn hobby’s. Zo doe ik aan diamond painting en brei ik graag, maar mijn grootste hobby is toch mijn konijn Prutske! Ik vind het zo leuk dat hij vrij kan rondlopen op ons terras”, lacht Dominique. 

‘Het is hier goed wonen ... ik mag zelf kiezen welke kleren ik wil aandoen en wanneer ik wil gaan slapen.’ - Dominique

WONEN EN/OF WERKEN IN VZW DE BOLSTER?

Ontdek al onze mogelijkheden op vlak van woonondersteuning, dagondersteuning, begeleid werken, … de opties zijn heel divers.

 

Laat ons je begeleiden in het maken van de juiste keuze en neem contact op met onze gedreven medewerkers. 

 

Kom meer te weten over onze werking, de ondersteuningsmogelijkheden en onze open plaatsen!

ESS.jpg
Coronavirus.jpg
© Copyright vzw De Bolster
Collectieve rechten en plichten.jpg
21/04/2022
Voetbalnamiddag in Kluisbergen

Gisteren mochten de
G-voetballers van onze vestigingen Kluisbergen en Zwalm opnieuw het veld in Kluisbergen betreden. 

De zon
 was alvast van de partij en die zorgde voor een heel aangename voetbalnamiddag.

Bekijk hier het verslag.

20/04/2022
Buitenspeeldag Kluisbergen

Vandaag organiseerde ook de gemeente Kluisbergen een Buitenspeeldag. Met de zon in de snoetjes mochten onze cliënten deze voormiddag alle attracties eens gaan uittesten. Plezier verzekerd!

19/04/2022
VIDEO: Huis Gavere viert 15-jarig bestaan

Op vrijdag 15 april vierde De Bolster Huis Gavere z'n 15-jarig bestaan. Dit deden ze men een heuse huifkarrentocht door de Vlaamse Velden.

SaveTheDate-LR.jpg
Bolster kwis 2022.jpg