Dominique vertelt over haar nieuwe woonomgeving in Kluisbergen 

Dominique Schrooten maakt gebruik van onze woonondersteuning en verblijft reeds 5 jaar in onze vestiging in Kluisbergen.

Zij vertelt hoe het is om in vzw De Bolster te wonen. 

“Ik vind het heel leuk om hier te wonen, en zeker in het nieuwe gebouw”, zegt Dominique. De Bolster heeft dit jaar een nieuwbouwproject gerealiseerd in de vestiging Kluisbergen waarbij enkele cliënten op 3 mei een nieuwe thuis kregen.

“Het is hier goed wonen”, zegt Dominique duidelijk. “Ik mag zelf kiezen welke kleren ik wil aandoen en wanneer ik wil gaan slapen. Ook al ben ik een moeilijke slaper”, gniffelt ze. “Maar als ik niet kan slapen, hou ik me in stilte bezig door naar televisie te kijken of te breien. Alle ruimtes zijn op het gelijkvloers, wat het gemakkelijker maakt om naar mijn kamer te gaan. Mijn kamer is ook groter dan vroeger, zodat ik al mijn speelgoed veilig kan opbergen. Verder heb ik mijn eigen badkamer met een douche, toilet en lavabo. Dat alles maakt het geheel ook wat rustiger dan in de vorige leefgroep”, vertelt Dominique.

Dominique_1.jpg
Dominique_2.jpg

Voor de cliënten en de medewerkers was het uiteraard ook even wennen aan een nieuw gebouw en een nieuwe werking. Toch is het voor iedereen gelukt om zijn/haar draai te vinden, ook voor Dominique.

 

“Ik ben het hier snel gewoon geworden, ook omdat er twee begeleiders uit mijn vorige leefgroep zijn meegekomen”, vertelt ze enthousiast.

 

“Iedereen kent me goed en ik mag veel tijd besteden aan mijn hobby’s. Zo doe ik aan diamond painting en brei ik graag, maar mijn grootste hobby is toch mijn konijn Prutske! Ik vind het zo leuk dat hij vrij kan rondlopen op ons terras”, lacht Dominique. 

‘Het is hier goed wonen ... ik mag zelf kiezen welke kleren ik wil aandoen en wanneer ik wil gaan slapen.’ - Dominique

WONEN EN/OF WERKEN IN VZW DE BOLSTER?

Ontdek al onze mogelijkheden op vlak van woonondersteuning, dagondersteuning, begeleid werken, … de opties zijn heel divers.

 

Laat ons je begeleiden in het maken van de juiste keuze en neem contact op met onze gedreven medewerkers. 

 

Kom meer te weten over onze werking, de ondersteuningsmogelijkheden en onze open plaatsen!

ESS.jpg
© Copyright vzw De Bolster
Collectieve rechten en plichten.jpg
28/11/2022
VIDEO: Tisvoormekaar op bezoek in Gavere

Tisvoormekaar zet mensen en organisaties in de kijker die zorg dragen voor elkaar in de gemeente Gavere. Enkele weken geleden kwamen ze op bezoek bij onze cliënten in de Middelwijk in Gemeente Gavere.

Bekijk het verslag van deze fijne ontmoeting met Niels, Ludovic, Mieke, Marie-Pierre, Christine, Kenji en nog vele anderen. 

24/11/2022
Studiowonen in Kluisbergen

Op het domein van De Bolster Kluisbergen staan drie studio’s ter beschikking waar personen met een beperking (verstandelijk, autismespectrumstoornis, …) op een zelfstandige manier kunnen wonen. Klik hier voor meer informatie!

17/11/2022
Spaghetti avond vzw De Bolster

Op vrijdag 9 december 2022 organiseert De Vriendenkring een spaghetti avond in Zwalm! Deze zal doorgaan in zaal De Beekmeers in 2 shifts (18u en 20u). Het is ook mogelijk om saus te bestellen.

Inschrijven kan hier!

Kerstplein 2022.jpg
BOLSTRO-Definitief-versie 1-vector-3.png
spaghettiavond affiche.jpg