top of page

Dominique vertelt over haar nieuwe woonomgeving in Kluisbergen 

Dominique Schrooten maakt gebruik van onze woonondersteuning en verblijft reeds 5 jaar in onze vestiging in Kluisbergen.

Zij vertelt hoe het is om in vzw De Bolster te wonen. 

“Ik vind het heel leuk om hier te wonen, en zeker in het nieuwe gebouw”, zegt Dominique. De Bolster heeft dit jaar een nieuwbouwproject gerealiseerd in de vestiging Kluisbergen waarbij enkele cliënten op 3 mei een nieuwe thuis kregen.

“Het is hier goed wonen”, zegt Dominique duidelijk. “Ik mag zelf kiezen welke kleren ik wil aandoen en wanneer ik wil gaan slapen. Ook al ben ik een moeilijke slaper”, gniffelt ze. “Maar als ik niet kan slapen, hou ik me in stilte bezig door naar televisie te kijken of te breien. Alle ruimtes zijn op het gelijkvloers, wat het gemakkelijker maakt om naar mijn kamer te gaan. Mijn kamer is ook groter dan vroeger, zodat ik al mijn speelgoed veilig kan opbergen. Verder heb ik mijn eigen badkamer met een douche, toilet en lavabo. Dat alles maakt het geheel ook wat rustiger dan in de vorige leefgroep”, vertelt Dominique.

Dominique_1.jpg
Dominique_2.jpg

Voor de cliënten en de medewerkers was het uiteraard ook even wennen aan een nieuw gebouw en een nieuwe werking. Toch is het voor iedereen gelukt om zijn/haar draai te vinden, ook voor Dominique.

 

“Ik ben het hier snel gewoon geworden, ook omdat er twee begeleiders uit mijn vorige leefgroep zijn meegekomen”, vertelt ze enthousiast.

 

“Iedereen kent me goed en ik mag veel tijd besteden aan mijn hobby’s. Zo doe ik aan diamond painting en brei ik graag, maar mijn grootste hobby is toch mijn konijn Prutske! Ik vind het zo leuk dat hij vrij kan rondlopen op ons terras”, lacht Dominique. 

‘Het is hier goed wonen ... ik mag zelf kiezen welke kleren ik wil aandoen en wanneer ik wil gaan slapen.’ - Dominique

WONEN EN/OF WERKEN IN VZW DE BOLSTER?

Ontdek al onze mogelijkheden op vlak van woonondersteuning, dagondersteuning, begeleid werken, … de opties zijn heel divers.

 

Laat ons je begeleiden in het maken van de juiste keuze en neem contact op met onze gedreven medewerkers. 

 

Kom meer te weten over onze werking, de ondersteuningsmogelijkheden en onze open plaatsen!

ESS.jpg
© Copyright vzw De Bolster
Collectieve rechten en plichten.jpg
Infonamiddag vzw De Bolster 2022.jpg
Rommelmarkt Kluisbergen.jpg
Fuif De Bolster.jpg

24/03/2023

Verkiezingen gebuikersraad

Voelt u zich aangesproken als wettelijke vertegenwoordiger om lid te worden van de gebruikersraad De Bolster Kluisbergen, stel dan gerust uw kandidatuur. 

Indien u zich als wettelijke vertegenwoordiger zelf géén kandidaat wil stellen, kan u de kandidaatstelling ook doorgeven aan een naaste verwant, zoals (schoon)broer of (schoon)zus van de cliënt.

20/03/2023

Voet en Velo Zwalm

Op zondag 18 juni gaat de fiets en wandelhappening "Voet en Velo" door in Zwalm! Dit is een samenwerking tussen Vriendenkring vzw De Bolster, Landelijke Gilden Zwalm en Ferm Beerlegem

Verken molengemeente Zwalm per fiets of te voet! Vertrek en aankomst in cafetaria BOLSTRO van De Bolster (achter de kerk van Beerlegem)

10/03/2023

Medewerkers 
De Bolster worden innovatieversnellers

Vzw De Bolster ging aan de slag. Laat je inspireren en hoor hoe het team van vzw De Bolster innovaties ontwikkelen die een maatschappelijke impact creëren 🤩

Bolstertreffen.jpg
BOLSTRO-Definitief-versie 1-vector-3.png
VOET EN VELO AFFICHE A5.jpg
bottom of page