Dagondersteuning op De Kleppe 

De Kleppe maakt vanaf volgend jaar deel uit van vzw De Bolster. Deze samenwerking geeft de mogelijkheid om een extra zorgaanbod voor dagondersteuning uit te bouwen! Het dagatelier van De Kleppe richt zich in eerste instantie op mensen met een mentale beperking of ASS die (nog) geen persoonsvolgend budget hebben. De Kleppe kan voor hen een dagbesteding bieden als RTH-aanbieder (Rechtstreeks Toegankelijke Hulp). Dit aanbod is in onze regio (Brakel) nog niet aanwezig, dus we hopen hiermee een oplossing te bieden voor wie dagbesteding kan gebruiken.

Wat is Rechtstreeks Toegankelijke Hulp?

Rechtstreeks Toegankelijke Hulp is beperkte, handicapspecifieke ondersteuning waarvoor je geen goedkeuring van het VAPH nodig hebt. Je hoeft hiervoor dus geen aanvraag bij het VAPH in te dienen.
 


Via het systeem van RTH kan je een dagbesteding volgen van 90 dagen per jaar, of twee dagen per week.

De Kleppe Brakel dagbesteding dierenwerking.jpg

Hoe zal het Kleppe dagatelier eruit zien?

  • De Kleppe is vandaag een vakantiecentrum voor kwetsbare groepen, mensen met een beperking, personen die zorg nodig hebben. Men kreeg al in 2018 als eerste vakantiecentrum in Vlaanderen het autismevriendelijk label van Autisme Centraal.
    De gebouwen zijn gelegen op het domein van een voormalig klooster in Everbeek (Brakel). De parel is de grote belevingstuin waar gasten kunnen genieten, proeven, voelen... en kennis kunnen maken met de boerderijdieren.

  • De dagbesteding op De Kleppe zal dan ook in het teken van dieren, natuur en tuinbeleving staan. Samen aan de slag met alle lekkers uit de tuin, in contact komen met de dieren, de traditionele houtoven op het domein gebruiken om zelf brood of pizza te maken… het domein en vakantiecentrum bieden binnen en buiten heel wat mogelijkheden voor een fijne invulling van de dag.

  • Men is trots op de inclusieve werking. De interactie tussen de medewerkers, vakantiegasten, vrijwilligers, mensen in sociale tewerkstelling, … is een echte meerwaarde. Iedereen is gelijkwaardig, iedereen is welkom en leert van elkaar.

  • Wanneer starten we ermee? Tegen het einde van dit jaar en ten laatste tegen begin volgend jaar starten we met de dagondersteuning.

De Kleppe Brakel dagbesteding tuinbeleving.jpg
De Kleppe Brakel dagbesteding.jpg

Ben je geïnteresseerd?


Ken je iemand die graag een plaatsje in het Kleppe dagatelier wil? Laat het weten via e-mail op info@dekleppe.be.
We bezorgen je graag meer informatie.

ESS.jpg
© Copyright vzw De Bolster
Collectieve rechten en plichten.jpg
28/11/2022
VIDEO: Tisvoormekaar op bezoek in Gavere

Tisvoormekaar zet mensen en organisaties in de kijker die zorg dragen voor elkaar in de gemeente Gavere. Enkele weken geleden kwamen ze op bezoek bij onze cliënten in de Middelwijk in Gemeente Gavere.

Bekijk het verslag van deze fijne ontmoeting met Niels, Ludovic, Mieke, Marie-Pierre, Christine, Kenji en nog vele anderen. 

24/11/2022
Studiowonen in Kluisbergen

Op het domein van De Bolster Kluisbergen staan drie studio’s ter beschikking waar personen met een beperking (verstandelijk, autismespectrumstoornis, …) op een zelfstandige manier kunnen wonen. Klik hier voor meer informatie!

17/11/2022
Spaghetti avond vzw De Bolster

Op vrijdag 9 december 2022 organiseert De Vriendenkring een spaghetti avond in Zwalm! Deze zal doorgaan in zaal De Beekmeers in 2 shifts (18u en 20u). Het is ook mogelijk om saus te bestellen.

Inschrijven kan hier!

Kerstplein 2022.jpg
BOLSTRO-Definitief-versie 1-vector-3.png
spaghettiavond affiche.jpg