Cafetaria Bolstro geopend in Zwalm

Vanuit vzw De Bolster, een voorziening voor personen met een beperking, is er het voorbije jaar werk gemaakt van een nieuwe cafetaria ‘Bolstro’ in de vestiging in Zwalm (Kasteeldreef 2, 9630 Zwalm). 

Cafetaria Bolstro werd op dinsdag 8 november officieel geopend. In de namiddag mochten cliënten, hun netwerk en medewerkers de spits afbijten en konden zij met een drankje en hapje in de hand, genieten van de ludieke inwijding van de cafetaria met een optreden door Chris en Herman.
 

’s Avonds werden de buurtbewoners en sympathisanten van De Bolster verwelkomd voor de officiële inhuldiging met voorstelling van de naam en het nieuwe logo. Deze eer van het onthullen van het logo was weggelegd voor cliënte Karen Verschuere en burgemeester Bruno Tuybens. Op die manier maakte cafetaria Bolstro een flitse start.

“Deze nieuwe cafetaria is een warm en fijn initiatief waarbij we een plek willen bieden aan het netwerk en de cliënten om elkaar buiten het wonen te kunnen ontmoeten. Daarnaast willen we ook een warme en inclusieve buur zijn en hopen met dit initiatief de buren van De Bolster daar te kunnen ontmoeten”, vertelt algemeen directeur Geert Bonte. 

“Deze opening is een beginpunt. De Bolstro kan als mooie uitvalsbasis dienen voor diverse activiteiten zoals onze zomerbar, een winterhappening, een rommelmarkt, …

We willen met ons allen nog veel dromen realiseren ten goede van cliënten, medewerkers, buren en passanten”.

De exploitatie van de cafetaria zal opgenomen worden door vrijwilligers van de vriendenkring, en dit op vaste dagen (iedere dinsdagnamiddag en 1ste en 3de zondagnamiddag van de maand).

 

In 2023 wordt aan De Bolstro een buitenterras aangelegd zodat bij mooi weer ook daar kan genoten worden van een  drankje en gezellig samenzijn.

IMG_0321.JPG

Burgemeester Bruno Tuybens mocht samen met cliënte Karen Verschuere de naam en het logo onthullen.

ESS.jpg
© Copyright vzw De Bolster
Collectieve rechten en plichten.jpg
28/11/2022
VIDEO: Tisvoormekaar op bezoek in Gavere

Tisvoormekaar zet mensen en organisaties in de kijker die zorg dragen voor elkaar in de gemeente Gavere. Enkele weken geleden kwamen ze op bezoek bij onze cliënten in de Middelwijk in Gemeente Gavere.

Bekijk het verslag van deze fijne ontmoeting met Niels, Ludovic, Mieke, Marie-Pierre, Christine, Kenji en nog vele anderen. 

24/11/2022
Studiowonen in Kluisbergen

Op het domein van De Bolster Kluisbergen staan drie studio’s ter beschikking waar personen met een beperking (verstandelijk, autismespectrumstoornis, …) op een zelfstandige manier kunnen wonen. Klik hier voor meer informatie!

17/11/2022
Spaghetti avond vzw De Bolster

Op vrijdag 9 december 2022 organiseert De Vriendenkring een spaghetti avond in Zwalm! Deze zal doorgaan in zaal De Beekmeers in 2 shifts (18u en 20u). Het is ook mogelijk om saus te bestellen.

Inschrijven kan hier!

Kerstplein 2022.jpg
BOLSTRO-Definitief-versie 1-vector-3.png
spaghettiavond affiche.jpg