Attila: zij-instromer in De Bolster 

Na 25 jaar verruilt Attila Van Holle zijn job als meester in het vierde leerjaar voor een functie als begeleider in de dienst Zelfstandig Wonen in De Bolster. Hij biedt ondersteuning aan huis bij mensen met een verstandelijke beperking. Heel belangrijk: hij amuseert zich in zijn job.

Met dank aan Nancy en Karoline
‘Het is Nancy die me aanspoorde om te solliciteren,’ vertelt Attila. Het is niet de eerste keer dat Nancy een belangrijke rol speelt in Attila’s leven. Dankzij haar leerde hij zijn vrouw Lies kennen. Nu zijn Nancy en Attila collega’s geworden. 


Hoewel Attila geen diploma van opvoeder heeft, kon hij tijdens het sollicitatiegesprek zeker overtuigen. Tijdens de eerste week bezocht hij de cliënten samen met zijn collega’s. Daarna ging hij alleen op pad. ‘Jij gaat dat kunnen,’ zei Karoline (clusterverantwoordelijke). Het vertrouwen dat hij kreeg, motiveerde Attila nog meer om zijn schouders onder de job te zetten. 

IMG_4403.jpg

Verschillend en toch gelijk 
Er zijn best wel wat verschillen met zijn job voor de klas. Toch wegen vooral de gelijkenissen door. ‘De klas is een eiland. Je moet alleen beslissingen nemen. Als ambulante begeleider sta je ook vaak alleen en moet je knopen doorhakken.’ 


Op school kwam Attila reeds in contact met kinderen met verschillende problematieken als autisme, ADHD, verstandelijke en fysieke beperkingen … ‘In de klas moet je de problematiek erbij nemen, er zo goed mogelijk mee proberen omgaan.’ Nu kan Attila in een 1-op-1-begeleiding echt aan de slag met de cliënten en kan hij mee helpen in hun groei naar zelfstandigheid en zelfvertrouwen. Dat geeft voldoening. Werken in teamverband is best wel nieuw. Attila werkt in een klein team. ‘Iedereen heeft zijn eigen stijl,en dat is prima.’ Zelf vindt Attila humor erg belangrijk. 

Tijdens een begeleiding moet ik op zijn minst één keer gelachen hebben.’ - Attila

IMG_4412.jpg

‘Omdat we met verschillende mensen aan huis gaan, durven cliënten ons al eens tegen elkaar uitspelen. Daarom is het belangrijk alles goed te registreren in ons digitale opvolgsysteem. Er komt wel wat administratie bij kijken, maar het is nuttige administratie.’ Op die manier slagen Attila en zijn collega’s erin goed op elkaar af te stemmen.  

 

Collega’s 
Als zij-instromer is de ondersteuning van collega’s onontbeerlijk. Attila kreeg veel uitleg van Karoline en Leen (ortho). Ze maakten tijd voor hem vrij om hem in te werken. De collega’s namen hem meteen mee op sleeptouw en leerden hem de kneepjes van het vak. Attila is blij te kunnen werken in een team met zulke toffe contacten. 

Brigitte

Tijdens het gesprek spring Brigitte eens binnen. ‘Atilla is ne goeien,’ zegt ze, ‘want hij plaagt mij graag.’ Tussen het mondmasker en de muts stralen pretoogjes. ‘We wandelen, we doen boodschappen en we praten veel.’

 

Bij Attila kan ze haar bezorgdheden kwijt en dat betekent veel voor haar. Attila legde zijn rode stylo aan de kant en koos resoluut voor een job in de zorg.

IMG_4426.jpg
DSC_0430.JPG

WERKEN IN VZW
DE BOLSTER?

Vzw De Bolster wil de beste zorg voor de cliënten garanderen en we zijn daarom steeds op zoek naar talentvolle medewerkers om onze teams te versterken.

 

Geïnteresseerd in een leidinggevende functie? In onze verschillende vestigingen zijn we op zoek naar teamverantwoordelijken. 

ESS.jpg
© Copyright vzw De Bolster
Collectieve rechten en plichten.jpg
28/11/2022
VIDEO: Tisvoormekaar op bezoek in Gavere

Tisvoormekaar zet mensen en organisaties in de kijker die zorg dragen voor elkaar in de gemeente Gavere. Enkele weken geleden kwamen ze op bezoek bij onze cliënten in de Middelwijk in Gemeente Gavere.

Bekijk het verslag van deze fijne ontmoeting met Niels, Ludovic, Mieke, Marie-Pierre, Christine, Kenji en nog vele anderen. 

24/11/2022
Studiowonen in Kluisbergen

Op het domein van De Bolster Kluisbergen staan drie studio’s ter beschikking waar personen met een beperking (verstandelijk, autismespectrumstoornis, …) op een zelfstandige manier kunnen wonen. Klik hier voor meer informatie!

17/11/2022
Spaghetti avond vzw De Bolster

Op vrijdag 9 december 2022 organiseert De Vriendenkring een spaghetti avond in Zwalm! Deze zal doorgaan in zaal De Beekmeers in 2 shifts (18u en 20u). Het is ook mogelijk om saus te bestellen.

Inschrijven kan hier!

Kerstplein 2022.jpg
BOLSTRO-Definitief-versie 1-vector-3.png
spaghettiavond affiche.jpg