Droom met ons mee: snoezelkamer


Help jij mee Elisabeth haar droom te verwezenlijken?

Vzw De Bolster wil bouwen aan de toekomst en zal hiervoor in 2020 een nieuwbouwproject voltooien in Kluisbergen die plaats zal bieden aan 32 zorgbehoevende cliënten.

Naast het uitbreiden van de wooncapaciteit, wil vzw De Bolster ook de dagondersteuning optimaliseren door een nieuw snoezellokaal op te bouwen. Hiervoor zoeken we financiële partners om het nieuwe snoezellokaal in te richten.

 

GETUIGENIS ELISABETH (video, citaat,...)


Waarvoor dient het project?

De verzorgingsmomenten zijn vaak stressvolle situaties/momenten zowel voor de cliënten als voor de verzorgenden. Door een zintuigprikkelende beleving aan te bieden, willen we een ontspannende situatie creëren waardoor de zorg op een soepele manier kan verlopen. In de dagelijkse zorg is tijdsgebrek een veel voorkomend probleem, waardoor de momenten waarop we een activiteit kunnen organiseren steeds schaarser worden. De dagelijkse zorg aan cliënten wint dus voortdurend aan belang!

Doelstellingen van het project zijn:
-    Het reduceren van onaangepast gedrag en/of probleemgedrag (zoals agressie, onrust,…) waardoor de dagelijkse zorgverlening

     in een ontspannen sfeer kan verlopen
-    Het bewerkstelligen van plezier, ontspanning, recreatie en relaxatie
-    Het verbeteren van het contact en de relatie met de cliënt
-    Het verhogen van wederzijdse interactie en responsiviteit
-    Verbeteren van de tevredenheid en het welbevinden van de cliënt
-    Het creëren van een rustgevende ruimte voor ontspanningsdoeleinden
-    Optimaliseren van gevoelens van algemeen welbevinden van iedere individuele cliënt

Wat is het project?

Aan het uiteinde van de ruimte komt het massagebad. Boven het bad hangt een spiegelwolk met fibre-optics. Over de muur hangt een textielprint welke een totaalbeleving geeft. Deze print is makkelijk om te toveren tot elk gewenst thema. Naast het bad komt een bubble-unit te staan. Een bubble-unit is een prachtig kijkobject waarbij een voortdurende stroom van boeiende bubbeltjes te zien is in de waterzuil. Deze bubble-unit wordt aan de wand bevestigd.

Door gebruik te maken van een fibre-optic glansgordijn met daarachter een grote spiegel maken we de ruimte optisch groter. Een fibre-optic glansgordijn geeft een bijzonder effect in een zintuigelijke omgeving. Naast het visuele aspect (lichteffecten) heeft het gordijn ook nog tactiele (aanraken, voelen,…) en motorische (spelen, vlechten,…) kenmerken.

Boven de kast komt een projector met vloeistofschijf, waarmee verschillende afbeeldingen naar keuze op de print kunnen worden geprojecteerd. Om eenduidigheid in de ruimte te creëren, wordt een lichtkloof met LED verlichting rondom het plafond geplaatst. Met de gekleurde LED-verlichting wordt de totale kleur en sfeer van de ruimte bepaald. Met behulp van de afstandsbediening kunnen de kleuren en effecten naar keuze worden ingesteld.

Wat is het kostenplaatje van het project?

Massagebad: €3 919,4

Podia; inclusief bubbelunit en podia: €1595

Spiegel plafondwolk: €1195

Ledverlichting (incl. montage): €499

Projectorbundel (incl. 1 vloeistofschijf en 3 effectschijven): €599,00

Fibre-optic glansgordijnen: €1850

Centrale schakelkast (incl. muziekinstallatie en aromastreamer): €499,00

Transport, installatie en montagekosten: €675,00

Magische lichtbol geïntegreerd in het podium: €599,00

Textiel prints naar keuze rondom het bad (incl. montage en frame): €1245

  

Totale investering: €12 675,4

Hoe kan je steunen?

Financiële giften kunnen worden gestort op het rekeningnummer van de vestiging Kluisbergen: BE09 4447 5918 7157

November 11, 2019

We laten je graag zien in welke mate de werken met betrekking tot het nieuwbouwproject vorderen. Steen voor steen gaat het vooruit!

November 11, 2019

GBS De Vierklaver Baaigem organiseert 'Baaigem for Life' ten voordele van onze voorziening! Je kan er genieten van een marktje met ecofair-tintje en kinderanimatie! Allen daarheen!

November 07, 2019

Vzw De Bolster is actief op Trooper, een online inzamelplatform. Gert Verhulst legt uit hoe je Trooper werkt. Eenvoudig, het kost geen cent meer én je helpt er vzw De Bolster mee!

Please reload

3. verticale banner 3.png

055 33 96 96

  • White Facebook Icon

Vind ons op Facebook

Vind ons op Instagram