De Bolster bolt naar Benoni (Zuid-Afrika)

 

Samen fietsen naar het werk! Vzw De Bolster wil graag meer collega’s op de fiets zetten. Nu we vanuit ons kot massaal de fiets (her)ontdekken, willen we daar een goede gewoonte van maken voor al onze dagdagelijkse verplaatsingen (zeker in het kader van woon- en werkverkeer). We nemen deel aan een projectoproep 'Go with the vélo' vanuit Mobiel 21, Cera en KBC. Hiervoor organiseren we het project 'De Bolster bolt naar Benoni'.

 

Vzw De Bolster wil hun medewerkers op de fiets krijgen om samen een fictieve fietstocht te maken vanuit Oudenaarde helemaal naar Benoni (Zuid-Afrika) én terug; een heuse fietstocht van 30.000 kilometer. Gedurende de periode tussen 1 juli 2020 en 30 oktober 2020 houden we de gereden fietskilometers van medewerkers (woon-werkverkeer) en cliënten (die naar hun werk fietsen) wekelijks bij. Wekelijks wordt een virtuele stop gehouden in de plaats waar we ons bevinden (rekening houdend met de gereden fietskilometers) om te proberen aan te komen in de stad Benoni te Zuid Afrika. Hierna keren we terug naar Oudenaarde.

 

Volg onze reis!
Via onderstaande wereldkaart kan u zien waar we ons op dit moment bevinden. Elke week zal onze locatie aangepast worden op basis van de geregistreerde fietskilometers.

 

Een vijfde tussenstop voor de renners van De Bolster

Goed uitgerust vertrokken we uit Urmia richting Benoni op dit moment nog 10.000 km ver). We doorkruisten Syrië en Jordanië. Desondanks de hoge temperaturen legde het Bolsterpeloton er een stevig tempo op. We reden Egypte binnen. Na veel stof en nu reeds meer dan 5 lekke banden besloten we om na 1849 km een volgende stop in te lassen.

 

Onze 5de tussenstop is een feit. We zijn aangekomen in SAINT CATHERINE. Deze stad is gelegen aan de rand van de berg Sinaï of ook wel de Mosesberg genaamd (daar zou Mozes de stenen tafels hebben ontvangen met de 10 geboden op). Bij enkele leden van het peloton bleken die alvast ver te zitten. 😊

 

Ondanks de vele hoogtemeters die we reeds hebben op onze teller slaan besloten we toch om te voet richting onze slaapplaats te gaan. Op 1570 m ligt het Khatarinaklooster. Sommige renners hadden geen jus meer in de benen en besloten om hier te slapen. De diehards kozen er echter voor om de klim nog verder te zetten. Op 2200 meter bereikten zij de top. Te moe om nog terug richting het klooster te gaan besloten ze om dan maar op de top hun slaapzak uit te halen. Al snel lagen ook zij in dromenland. Met een prachtige zonsopgang boven Saint Catherine Mountain werden ze gewekt. Het signaal om te dalen richting het klooster. Daar voegde het peloton zich terug samen om hun weg richting Benoni verder te zetten.#GoWithTheVelo!

Het Bolsterpeloton stopt voor de vierde keer

Na onze tussenstop in Majkop vertrok het Bolsterpeloton terug vol moed voor een stevige rit. We reden een groot stuk langs de kustlijn van de Zwarte Zee en reden zo verder langs de grens met Georgië en Armenië richting Iran. Het was een stevige rit met veel wind op kop en temperaturen die opliepen tot 37 °C. Je voelde ons tempo zakken en onze suiker - en zoutwaarden dalen. Hoog tijd dus voor welverdiende rust.

We sloegen onze tenten op in Urmia, of ook wel de stad van het water genoemd. Deze stad gelegen in noordwest Iran is gelegen aan de westoever van het Urmiameer. Dit meer met het rode water is het op 1 na grootste zoutmeer ter wereld (300 gram zout per liter). Ideaal dus om ons zoutpeil weer op te krikken en om ons eens te verfrissen in het water.

Van al dat zout kregen we natuurlijk wel wat dorst. Bijgevolg gingen we nog iets drinken en een hapje eten in het plaatselijke centrum. Uiteindelijk gingen we moe en voldaan op tijd gaan slapen om zo morgen weer in topconditie te vertrekken naar onze volgende bestemming. Weer een stapje dichter bij Benoni. #GoWithTheVelo!

Derde tussenstop voor het Bolsterpeleton

Week 3 en ons Bolsterpeloton is helemaal op dreef.  Als een komeet stoven 56 glimmende, gespierde benen weg uit Ternopil. Niet alleen sportiviteit, maar ook genieten zit in het DNA van de gemiddelde Bolster fietser. Genieten van de ongerepte Zwarte Zee en de uitgestrekte Russische vlaktes. Met deze week 1529,6 km op te teller houden we halt in Majkop, hoofdstad van de Russchische autonome deelrepubliek Adygea.

We verwelkomen in week 3 eveneens een nieuwe Bolsterfietser in ons peloton! Van harte welkom FdC! #GoWithTheVelo!


 

Tweede tussenstop

Ondanks regen en wind legden we vorige week met de fietsers van De Bolster 1309,4 km af. We doorkruisten Tsjechië, passeerden de stad Krakau in Polen en sloegen voor het weekend onze tenten op in Ternopil in Oekraïne. We bezochten het 19e-eeuwse kasteel, maakten een zeiltochtje en genoten tot in de late uren op een terrasje langs het water.

27 medewerkers duwden op de trappers en ook onze directeur Geert Bonte haalde zijn stalen ros van stal. Week drie is gestart. De zon roept ons naar buiten. Go with the vélo!

 

Eerste stop voor onze wielerploeg!

Onze’ woon-werk wielerploeg’ van De Bolster heeft hun eerste tussenstop bereikt. Na hun enthousiaste virtuele start op de Markt van Oudenaarde zijn ze 814 km verderop neer gestreken in het Duitse “OBING”; gelegen in de Duitse deelstaat Beieren (op 64km van München en niet zo ver van de grens met Oostenrijk). Dit dorpje bestaat uit een 4200-tal inwoners. We werden er van harte ontvangen. Na een stevige rit kunnen onze fietsers genieten van een welverdiende rust in een mooie groene omgeving.

Een 21-koppig peloton vertrok als een pijl vanuit Oudenaarde. Iedereen is ter plaatse toegekomen in Obing, maar we werden op sleeptouw genomen door Frank F (138 km), Trees C (105 km) en Bart R (88 km). Een dikke proficiat aan alle renners!

Vertrek staat gepland op 1 juli 2020!

Onze fietsers staan klaar voor het vertrek naar het mooie stadje Benoni in Zuid-Afrika. Benieuwd waar onze medewerkers eindigen na de eerste week? Vanaf 1 juli 2020 beginnen we aan onze fictieve fietstocht. Volg het hier op!

Please reload

ESS.jpg

02/08/2020

Onze’ woon-werk wielerploeg’ van De Bolster heeft hun vijfde tussenstop bereikt. Klik hier om alles te weten te komen!

26/07/2020

Onze’ woon-werk wielerploeg’ van De Bolster heeft hun vierde tussenstop bereikt. Klik hier om alles te weten te komen!

19/07/2020

Onze’ woon-werk wielerploeg’ van De Bolster heeft hun derde tussenstop bereikt. Klik hier om alles te weten te komen!

Please reload

Coronavirus.jpg

055 33 96 96

  • White Facebook Icon

Vind ons op Facebook

Vind ons op Instagram