Nieuws rond het Coronavirus in De Bolster

Mar 29, 2020

Oproep beschermingsmateriaal

Aangezien we beschermingsmaterialen steeds kunnen gebruiken, doen we een oproep aan iedereen om thuis op zoek te gaan. Alle nodige materialen werden ook besteld door onze aankoopdienst, maar zijn erg moeilijk te verkrijgen door de grote vraag.

 

Jullie kunnen ons helpen met (veiligheids)brillen en schorten met lange mouwen.

 

Brillen: elke type bril is goed (zonder versterking!), zolang het de ogen afschermt tegen spatten. Ook als je twijfelt, mag je deze toch binnen brengen. Onze medische dienst zal nakijken of de bril geschikt is.

 

Schorten: enkel schorten met lange mouwen. Ook als je twijfelt, mag je deze toch binnen brengen. Onze medische dienst zal nakijken of de schort geschikt is.

 

U kan het materiaal opsturen via POSTPAKKET naar het onthaal in Zwalm (Kasteeldreef 2, 9630 Zwalm) ter attentie van de medische dienst.

 

Elke hulp is welgekomen. Hartelijk dank!

Mar 24, 2020

Update maatregelen VAPH

Als na 18 maart aan de residentiële voorziening wordt aangegeven dat de persoon die in een residentiële voorziening verblijft, toch thuis kan opgevangen worden, kan de cliënt niet afgehaald worden om vervolgens permanent thuis opgevangen te worden.

Ouders kunnen bijgevolg na 18 maart hun kind dat nu verblijft in de voorziening ook niet afhalen om het kind vervolgens permanent bij hen thuis op te vangen.
 

Mar 19, 2020

Oproep mondmaskers Gavere/Zwalm

Onze personeelsleden vanuit het arbeidscentrum gaan zelf aan de slag om mondmaskers te stikken zodoende onze medewerkers voldoende beschermd zijn. Men heeft gekozen voor een model van Xandres met dubbele lagen, die is afgewerkt met biaslint, waardoor het tegen een stevige wasbeurt kan. Het model is goedgekeurd door de medische dienst.

 

We doen een oproep naar stiksters (liefst met een eigen naaimachine, want in het textielatelier hebben wij er maar één ter onze beschikking) die ons vanaf volgende week kunnen helpen om de mondmaskers te stikken (een halve dag/hele dag). Wie handig is met het trekken van lijnen en/of knipwerk is ook meer dan welkom!

 

We willen werken met een ploeg van 4 à 5 personen. We werken in twee lokalen zodat er voldoende afstand kan genomen worden. Het naaiwerk zal doorgaan in het arbeidscentrum in Gavere (Middelwijk 12 – 9890 Gavere)

 

Interesse? Neem dan contact op met clusterverantwoordelijke Jeannot Croes via jeannot.croes@vzwdebolster.be of via 0477 97 29 01.

 

Wil je liever zelf mondmaskers maken van thuis uit? Bekijk dan de handleiding en het stappenplan hoe je dit kan doen. Je kan de afgewerkte mondmaskers afgeven aan de deur van het arbeidscentrum van vzw De Bolster (Middelwijk 12 – 9890 Gavere).

 

Zo kunnen we, ieder op zijn manier, bijdragen tot een veilige werkomgeving …

Alvast een grote DANK JE WEL voor ieder die hier zijn schouders mee wil onderzetten!

Mar 19, 2020

Oproep mondmaskers Kluisbergen

Zoals geweten is er momenteel sprake van een tekort aan mondmaskers in Vlaanderen. Dit geldt ook voor onze vestiging in Kluisbergen, waardoor we op zoek gaan naar personen die ons willen helpen om mondmaskers te stikken zodoende onze medewerkers voldoende beschermd zijn om hun werk op een veilige manier te kunnen doen.

Je ontvangt van ons het nodige materiaal (stof, …) en een stappenplan/patroon om een mondmasker te kunnen maken. Je kan de afgewerkte mondmaskers afgeven aan de deur van onze vestiging in Kluisbergen (Stationsstraat 3 – 9690 Kluisbergen).

Interesse om onze medewerkers te helpen? Neem dan contact op met clusterverantwoordelijke Lut Van Steenbrugge (via GSM 0478 28 22 03). Zo kunnen we, ieder op zijn manier, bijdragen tot een veilige werkomgeving …  

Alvast een grote DANK JE WEL voor ieder die hier zijn schouders mee wil onderzetten!

Mar 12, 2020

Algemene maatregelen Coronavirus vzw De Bolster

Zoals u bekend, is er wereldwijd sprake van een pandemie. Het coronavirus heeft verregaande invloed op onze organisatie en werking.

 

We ontvingen een aantal richtlijnen van de overheid. Met het crisisteam werden vervolgens een aantal maatregelen genomen. We willen u hiervan op de hoogte brengen. Voor bijkomende vragen kunt u ons steeds contacteren.

Op heden zijn er nog geen cliënten/medewerkers van De Bolster gekend die besmet zijn met het coronavirus. Eenmaal dit wel het geval is zullen bijkomende maatregelen genomen worden.

 

De maatregelen zijn van tel tot na de paasvakantie (tot en met 19 april). We beseffen dat dit langer is dan wat de overheid zelf voorschrijft op heden. Mocht dit niet nodig blijken dan zullen we u hiervan op de hoogte brengen. Indien dit verlengt wordt ook.

 

Belangrijk uitgangspunt in de preventie is het beperken van het aantal contacten. Daarom worden specifieke maatregelen genomen.

Mar 12, 2020

Specifieke maatregelen Coronavirus voor cliënten dagcentrum

Zoals bekend is er wereldwijd sprake van een pandemie. Het coronavirus heeft verregaande invloed op onze organisatie en werking. We ontvingen reeds een aantal richtlijnen van de overheid. Deze richtlijnen sluiten nauw aan bij de maatregelen die genomen worden in woon- en zorgcentra.

Dit betekent onder andere dat er een bezoekverbod is voor alle cliënten die bij ons wonen. Achterliggend idee is dat het belangrijk is om het aantal contacten zoveel als mogelijk te beperken.

Voor de cliënten dagcentrum gelden een aantal specifieke maatregelen.

Mar 12, 2020

Tips voor handhygiëne

In het kader van het Coronavirus is een goede handhygiëne van essentieel belang. Graag geven we enkele richtlijnen om een goede handhygiëne na te streven.

Mar 12, 2020

Bericht aan de vrijwilligers van vestiging Zwalm

Het vrijwilligersfeest dat gepland staat op 20 maart 2020 gaat NIET door! Wij nemen deze maatregel om onze cliënten te beschermen en hopen op jullie begrip. Maar niet getreurd. Wij hopen het vrijwilligersfeest te herplannen in het najaar. Tot nader bericht gaat het zomerfeest op 3 – 4 en 5 juli wel door.


Voor vrijwilligers die in contact komen met onze cliënten: alle bezoeken en activiteiten met externen (dus ook vrijwilligers) worden uit voorzorg geschorst tot zondag 19 april 2020. Ook de bezoekzondag van 5 april gaat NIET door.

Kom dus even niet op bezoek. Tip: een telefoontje en/of kaartje kan ook veel plezier doen.

Mar 11, 2020

Vzw De Bolster NAH Ronse zorgt al jaren voor een onbezorgde kaas-en breughelavond. Vanzelfsprekend stellen we daarbij steeds het belang en dus ook de veiligheid van onze bezoekers, vrijwilligers en in de eerste plaats onze cliënten voorop. Daarvoor is er vanuit de directie de beslissing genomen naar het advies voor afgelasten van bepaalde activiteiten door de dreiging van het Coronavirus.

Please reload

ESS.jpg

02/04/2020

De cliënten van huis 6 in Kluisbergen laten graag zien hoe het met ze gaat in deze periode. Ze doen alvast vele groetjes aan het thuisfront!

31/03/2020

De cliënten van huis 5 in Kluisbergen laten graag zien hoe het met ze gaat in deze periode. Ze doen alvast vele groetjes aan het thuisfront!

31/03/2020

De cliënten van huis 1 in Zwalm maakten een video om door te sturen naar hun familieleden om te laten zien hoe ze het stellen in deze periode. Laat de zon alvast in je hart!

Please reload

Coronavirus.jpg

055 33 96 96

  • White Facebook Icon

Vind ons op Facebook

Vind ons op Instagram